Távkapcsoló: Szombat esti láz - A nagy félrelépés - RTL Klub, szombatonként.

A Szombat esti láz bár túllihegett giccsparádé, műmosolyokkal, nyáladzva bájolgó zsűrivel, kommersz vurslizenére bugyiruhákban ugrándozó háttértáncosokkal, viszont profin megcsinált agyöblítő esztrádműsor.

A csili-vili látványtól jóllakva talán azt hisszük, kaptunk is valamit, ám a profi szalontáncosokkal feljavított (a hírek szerint ötmilliós gázsiért bohóckodó) celebpárok keservesen kiizzadott produkciói, Jáksó László kiapadhatatlan ordenárésága, Esztergályos Cecília infantilisan túláradó lelkesedése, Ördög Nóra magyar nyelvvel folytatott reménytelen küzdelme közben a néző már zavarba jön, hogy mi ez a pusztító alpáriság.

A táncok mindössze kétpercesek, vélhetően ez a határ, amennyit a falábú fellépők is képesek begyakorolni. Mivel a kétórás műsort tele kell nyomni töltelékanyaggal, fárasztóan érdektelen kisfilmekben mutatják be a próba fázisait.

A celebek megjátszott önkritikával pocskondiázzák tánctudásukat, de csak hogy később jól meglepődjünk, ehhez képest mennyire túlszárnyalták saját, eleve alacsony elvárásaikat.

Bárdos András és neje kényszeredetten mosolyogtak, mikor a műsorvezető azzal cukkolta őket, hogy a híradós stírölte táncpartnere fenekét, és jólesően megpaskolta egy-egy figuránál. Heilig Gábort azzal próbálta zavarba hozni, mintha Eszményi Viktória a tilosban kapta volna, mikor benézett a próbájára, majd a Mónika show végi bölcsességeket idézően nyugtázta: „a hosszú házasság titka, ha mindenki visszamegy a táncpartneréhez”. Ördög jópofának szánt szívatásaiból jutott Szinetár Dóráéknak és Szabó Győzőéknek is, de a félrelépéstéma erőltetésével a legizzasztóbb perceket a tévénézőknek okozta.

Frappáns mondatokkal a zsűri sem kényeztetett, nekik minden fantasztikus, csodálatos, gyönyörű és lenyűgöző.

A kritikátlanul ömlengő zsűritagok a pontozásban is következetlenek, hol túlértékelnek, hol a dicsérő tirádák ellenére eltipornak egy versenyző párost. Így végképp semmi tétje a versengésnek, amelyből amúgy sem lehet kiesni. Legalább az utolsó adásig nem költik SMS-szavazatokra a konyhapénzt a felajzott háztartásbeliek, akiket beindít, hogy Szabó Győző „állat módjára” táncolja a paso doblét fekete szado-mazo szerkóban a Get lucky metálverziójára.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!