Egyhetes Los Angeles-i forgatásról hazaérkezve július 25-én tart sajtótájékoztatót az S. O. S. szerelem stábja, élén Sas Tamás rendező, Endrényi Krisztina producer és Náray Tamás jelmeztervező.

 
Darryl Hannah, Sas Tamás és Billy Zane az S.O.S. Love forgatásán

A Vasárnapi Hírek a produkció legnehezebb napján, csütörtökön járt a forgatáson, amikor Billy Zane és Darryl Hannah dolgozott a három magyar színésszel, Árpa Attilával, Hevér Gáborral és Hujber Ferenccel abban a hatalmas stúdióban, ahol a Terminátor 3 készült, s többek között a MadMen, a House és az NCIS sorozat forog. A forgatáson az amerikai főszereplőkön kívül az amerikai producerekkel (Tom Conigliaro, Peter Engert és Travis Huff) is beszélgettünk az első magyar vígjátékról, mely a magyar találmányként kifejlesztett 3D-s Red kamerával, kizárólag magyar–amerikai–orosz magántőkéből, egy fillér állami támogatás nélkül, amerikai sztárok bevonásával, angol nyelven készül, és még egy kocka sem forgott le belőle, de már volt magyar, kelet-európai és orosz forgalmazója.

Amerikában még független itteni filmet sem könnyű eladni, de az amerikai producerek hisznek a magyar forgatókönyvben és Sas Tamás rendezőben. „Jó vígjátékra mindig harap a közönség. Biztos, hogy a film meg fogja a találni a forgalmazóját Amerikában is”, mondta Tom Conigliaro. Travis Huff – aki legközelebb Jesse Eisenberggel dolgozik – Billy Zane-t és Darryl Hannaht szerezte meg a produkciónak. Zane szerint „most végleg kiderült a számomra, hogy a humor univerzális nyelv, amit a magyar kollégák legalább olyan jól kezelnek, mint én”. Hannah – aki egy hollywoodi színészképviselőt játszik – pedig nem győzte dicsérni a stáb magyar tagjait, elsősorban a jelmeztervezőt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!