Több mint 100 millió ember, a Föld lakosságának két százaléka tűnik el egyik napról a másikra. Isteni beavatkozás? Vagy valami egészen más? Kiderül A hátrahagyottak című könyvből, valamint a belőle készült HBO-s sorozatból.

 
Tom Perrotta: A hátrahagyottak

Tom Perrotta A hátrahagyottak című könyve 2011-ben jelent meg és a New York Times bestsellerre lett, Európában mégsem volt túl ismert. Egészen eddig. Holnaptól ugyanis kapható a Geopen kiadásában, az HBO-n pedig szintén hétfőtől látható a sorozat első része.

Anélkül, hogy az izgalmas történet csattanóját lelepleznénk: a rejtélyes esetre a hátrahagyottak a legkülönfélébb módon reagálnak: vannak, akik a hallgatásba és magányba menekülnek, és akadnak, akik elkeseredve attól, hogy nem kerültek a „kiváltságosok” közé, bűnbánó szektákban élnek tovább. A rendet – amely fogalom szinte eltűnik a városból – Kevin Garcey (Justin Theroux) rendőrfőnök próbálja fenntartani. A sorozatban – amelyet Damon Lindelof készít – Liv Tyler és Amy Brenneman is játszik, az első két epizód rendezője pedig Peter Berg.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!