Hátrányban a női művészek - A híres londoni Saatchi galériában először rendeznek kiállítást kizárólag női alkotók munkáiból.

 
Szürreális a különbség a legértékesebb kortárs női, illetve férfi művész alkotásának értéke között: a japán Yayoi Kusama egy festménye 7,1 millió dollárért kelt el, ezzel szemben Jeff Koons egy képe 58,4 millióért

Szerdán nyílt a 14 különböző korú, nemzetiségű, másmás művészeti ágakból érkező kortárs alkotó közös tárlata, mellyel a galéria nyíltan kiáll a női művészek mellett, akik nem csak kevesebb figyelmet, de jóval kevesebb pénzt is kapnak munkájukért.

A londoni galériákban kiállító művészeknek is csupán 31%-a nő, és a női művészek alkotásaiért harmadannyit is fizetnek. Ezt bizonyítják a legdrágább alkotások árai: a már nem élő művészek közül Georgia O’Keeffe egy festményéért 44,4 millió dollárt, míg Francis Bacon egy triptichonjáért 142,4 milliót adtak.

Ennél is szürreálisabb a különbség a legértékesebb kortárs női, illetve férfi művész alkotásának értéke között: a japán Yayoi Kusama egy festménye 7,1 millió dollárért kelt el, ezzel szemben Jeff Koons egy képe 58,4 millióért.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!