Három ősbemutatóval és több mint húsz darabbal készül első teljes évadára Budapest legújabb színháza, a Hatszín Teátrum. A hétvége továbbra is elsősorban a gyerekeké lesz, de hétköznap esténként fajsúlyos, felnőtteknek szóló előadásokkal várják a nézőket.

 
Az úgy volt - Jelenet a Hatszín Teátrum Janikovszky Éva-előadásából

„A gyerekszínház akkor jó, ha komolyan veszi a nézőit, és a felnőttek is szeretik a játékot” – próbált egy mondatban válaszolni arra az újságírói kérdésre a színház direktora, Gálvölgyi Dorka, hogy akkor most gyerekszínház-e a Hatszín Teátrum? A következő évad repertoárját nézve annyi biztos, hogy mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek szóló kínálat elég erős.

Továbbra is az egyik legfontosabb produkció lesz az idén áprilisban bemutatott és folyamatosan telt házzal játszott Janikovszky Éva-darab, Az úgy volt… A darab rendezője Szilágyi Bálint). A Janikovszky Éva-darab egyik főszereplője, Barna Zsombor pedig lehetőséget kap a Hatszín Teátrumtól, hogy egyetemi vizsgadarabját, a Vitéz László menyecskét keres című vérbő vásári komédiát is itt mutassa be ősszel. Magyarországon még sosem játszották nagyszínpadon Sue Townsend világhírű regényfolyamának, az Adrian Mole naplójának színpadi változatát, amelyet Gáspár András állít színpadra a Hatszínben. Különleges színházi csemegének ígérkezik a Lovasi András és a Kiscsillag zenekar zenéjével készülő Rendíthetetlen ólomkatona, amelyet Földes Eszter rendez.

Az esti előadások között valószínűleg az egyik legnagyobb szenzáció a legnépszerűbb kortárs német szerző, Daniel Kehlmann új darabjának bemutatója. A Szenteste című kétszemélyes drámát Szilágyi Bálint fordította és állítja színpadra, méghozzá várhatóan a németországi bemutatóval egy időben.

Jövő februárban kerül színpadra Roger O. Hirson és Stephen Shwartz Pippin című musicalje, amelyet Kálloy-Molnár Péter rendez, és a többi között az Orlai Produkció két előadása: Jonathan Maitland Tagadj, tagadj, tagadj! című drámája és a Second Life című darab. KP 

Szilágyi Bálint rendezővel korábbi számunkban interjút olvashatott:

"Félelmetes élmény volt - A mai napig ebből táplálkozom"


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!