NőComment, Spektrum Home

 

Végy öt ismert vagy vicces vagy jól sztorizó (esetleg mindhárom tulajdonsággal bíró) hölgyet, tegyél hozzá előre megírt és spontánnak tűnő poénokat vegyesen, adj hozzá sok nevetést, időnként egymás szavába vágást, néhány hétköznapi témát, amiről véleményt mondanak, aztán egy ismert férfit, akiről derüljön ki néhány új történet, majd öntsd le az egészet a talkshow-knak hívott tv-műsorokra jellemző zenekarral, jelre tapsoló közönséggel, és kész a NőComment.

A műsorvezető Ábel Anita, aki annak okozhat meglepetést ebben a szerepkörben, aki utoljára a Szomszédok Julcsijaként látta. Jól hozza a másokat finoman cikiző, nagyokat nevető „osztályfőnököt”, csak ne kellene szegénynek szinte állandóan fejhangon üvöltenie, hogy a lelkes tapsolókat túlkiabálja. A résztvevők: Kovács Patrícia, Balázsovits Edit, Gryllus Dorka, Dobó Kata, Osvárt Andrea színésznők, Hadas Kriszta tv-műsorkészítő, Bódi Margó, Falusi Mariann énekesnők és Kiss Orsi műsorvezető, akik közül négyen ülnek egy adásban.

Az e heti műsorban (november 21.) volt szó például az ötöslottó-nyereményről, amiből Bódi Margó a romákat és a nem romákat próbálná közelebb hozni egymáshoz, Hadas Kriszta fog-haj-mell hármasra költené (poénnak szánta), igazából a gyerekei oktatására. Szóba került az állati szőrmék viselése, amiről Kovács Patríciának volt a legsarkosabb véleménye: elmesélte, hogyan szólalkozott össze egy celebbel, aki büszkén viselt magán szinte egy egész állatkertet. A jó fiú-rossz fiú topik kapcsán pedig kiderült, Gryllus Dorkát a férfi illata tudja szerelembe ejteni.

Leginkább Hadas Kriszta (ön)ironikus beszólásai viszik a műsort, illetve Ábel Anita sztorijai és megjegyzései. Például Dobó Katának azt mondta: olyan ritkán mehet közértbe a színésznő, hogy érthető, ha olyankor erős megfelelési kényszere van. Bódi Margó hozza a bölcs romaaszszonyt. Az eddigi férfi vendégek – Hajós András, Vujity Tvrtko, Czutor Zoltán – sztorijaikon kívül dallal kedveskedtek.

A szokásos túlcsicsázott díszlet helyett eggyel visszafogottabb a stúdió, a szépre sminkelt hölgyek nem megmondóemberként tetszelegnek, nevetéseik őszintének tűnnek – ez már fél siker. A  műsor hitvallása szerint csak szórakoztatni akar – ennek a kihívásnak pedig meg is felel. 

FOTÓ: AMCNIPRESS.TV

 

Címkék: kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!