ÍGY IS LEHET – 03. 25., SZOMBAT

 
 
 


Bukta Imre:
Apám romantikája eladó
Godot Galéria,
Budapest, Bartók Béla út 11–13.
A magyar vidék talán egyetlen hiteles vizuális krónikása most felhozta a saját tyúkjait a kiállításra, hogy megfigyeljük (április 29-ig): biotojást tojnak-e?


Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum, Budapest, Korona tér 1.
A rómaiaktól egészen a 19. századig – legyen kutató, vívó, íjász, életmód-rekonstruáló vagy hobbista,
itt a helye. Elsősorban azonban kézművesek magas minőségű korhű portékáival találkozhatunk.

Bächer Iván - 1957. március 25.

Hatvan évvel ezelőtt született a kiváló író, újságíró, lapunk rendszeres szerzője (írásai archívumunkban itt találhatók összegyűjtve).
Az évfordulós események már pénteken elkezdődtek és szombaton folytatódnak Újlipótvárosban. (Az eseményre készült meghívót mellékeljük).
Bár Bächer Iván nagyon fiatalon elhunyt, rajongói elevenen tartják emlékét, folyamatosan újraközlik szövegeit. Könyvkiadók teszik hozzáférhetővé folyamatosan legjobb műveit (legutóbb, tavaly karácsonykor a Göncöl adta ki újra a Vándorbab című kötetét.)
Facebook-közösségekben gyűlnek össze a rajongók (itt található a halála után azonnal elindított és azóta folyamatosan működő
Bächer Ivánnak szeretettel
oldal.)
Az író emlékét, a Népszabadságnál eltöltött éveit hajdani kollégái is ápolják - egyikük, Sós B. Péter a medium.com-on indította el a szövegmentést.

Újabb John Malkovich-menet.

A világhírű amerikai színész öt évvel a vígszínházbeli szereplése után ismét Budapestre látogat.

Legújabb – Just Call Me God – A diktátor utolsó beszéde című – előadásával a 2017. márciusi világpremier után néhány héttel érkezik a magyar fővárosba. Az április 4-i Müpa-beli „színházi-zenei one-mandrámában” az amerikai színészt Martin Haselböck kíséri orgonán.
Az előadás a március 31-én startoló, és egészen április 23-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál összművészeti – további világsztárokat felvonultató – programjának része.
A fesztivál idén 40 helyszínen (pl. Zeneakadémia, Operaház, Bálna, Pesti Vigadó, Budapest Music Center, Várkert Bazár) több mint 150 programmal (opera, jazz, tánc, újcirkusz, képzőművészet, színház, komoly- és könnyűzene) várja az érdeklődőket. Ezek közül kiemelést érdemel még a 4. alkalommal megrendezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozó április 12–30-án, melyen 11 ország társulatának 23 előadása lesz látható a Nemzeti Színházban. 

Mentés

Mentés

Mentés

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!