A nyugati asztrológia számításai szerint elementáris pénzügyi, társadalmi és politikai átalakulásoknak nézünk elébe, ami még 2015-ben sem ér véget. A kínai horoszkóp is változást ígér, a Ló éve a válságból egy új rend születését hozhatja el. A japánok a Zöld fa, a tibetiek a Zöld 4-es esztendejét köszöntik.

 
Fotó: Profimedia

Égi mutyik nyugati hatása

Jövőre a szociális feszültségek és a gazdasági nehézségek állítólag még elviselhetetlenebbek lesznek, a leginkább konfliktustól terhes időszak április második felére esik majd, akár forradalmi változások is történhetnek. Mindez az anarchikus Uránusz és a teljes átalakulást hozó Plútó összhatásából következik.

Az előjelzések szerint bármi megtörténhet, akár háború is kirobbanhat – nemcsak a Közel-Keleten vagy Afrikában!

Mivel a Szaturnusz a Skorpióban jár 2014-ben, további gyalázatos hatalmi játszmák kerülhetnek napvilágra komoly következményekkel. Mielőtt még másik bolygóra költöznénk, jó, ha tudjuk, az év közepétől a Jupiter az Oroszlánba lép, és így az optimizmus uralja majd a napjainkat, a szerencse innentől kezdve mellénk szegődik. Az asztrológiai útmutatók, a karmalógusok számításai szerint egy egészen 2026-ig nem ismétlődő bolygókonstelláció idén májusban még kiaknázható, ekkor érdemes olyan családi eseményeket beiktatni, melyek a megbocsátáson alapulnak. A numerológusok az elkövetkező év univerzális számának, a 7-nek (2+1+4) rezgését tartják meghatározónak minden területen, amihez az Univerzum „személyes (születési) évszáma”, a 9 társul (2014.01.01.=2+1+4+1+1). De a tarot-kártyák üzenete szerint is újjászületik a világ, és eljön a „Kiegyenlítődés” ideje. A számok itt is kirobbanó forradalmakat jeleznek. A pénzügyeiben gyógyíthatatlan világ megérett a változásra: ugyanakkor a 7-es és a 9-es nem a boldogság eljövetelét ígéri 2014-re! A beavatás és az előkészítés, a tervkészítés és az átmenet éve lesz a jövő év, egy új világrendet vetítve előre.

Figyelem, mint kiderült, a számok alapján országunk együtt rezeg az Univerzummal! Nagy lehetőség ez nekünk, magyaroknak! Mindenesetre az év első felében készüljünk a gonoszság, csalás, hamisság időszakára!

Tüzes paripák életörömöt hoznak

A kínai horoszkóp elosztása szerint a január 31-én beköszöntő új év a tüzes jegyű Lóé lesz, az esztendő kedvező hatással bír majd a többi hasonló jegyben szülöttre is: így a Kígyó és Kecske évében világra jöttekre is. A hagyomány szerint a Ló különösen vidám, ezért életörömtől repeső, erőtől duzzadó hónapokra számíthat mindenki. Elég, ha megnézzük, mi volt 12 éve is, 2002-ben – csupa móka és kacagás –: 12 uniós államban lett fizetőeszköz az euró; áprilisban kormányt váltottunk, s bár Hídember nyújtózott át a Dunán és támadtak a klónok, Kertész Imre irodalmi Nobel-díjat kapott, valamint eljutottunk a Két Toronyig, továbbá Harry Potter is behatolt a Titkok Kamrájába… ki is tűzték EU-s csatlakozásunk időpontját. Sajnos Hofi is ebben az évben hunyt el… De fő a vidámság, és azért ne hagyjuk magunkat teljesen lóvá tenni – bár hihetnénk, hogy tüzes paripán száguldva töltjük majd az évet!

Mivel a tűz képes egyedül a többi elem átalakítására, elpusztítására, a Ló éve mindenképp a változás éve. Eljött az ideje, hogy a stagnálásból, halogatott változásból, a káoszból valami teljesen új szülessen. Az Univerzum megadja a kellő löketet, ahogy a hozzáértők állítják, nekünk csak ezt kell továbbvinni.

Az év kulcsszavai: az akarat, a szenvedély és a lelkesedés. Minden energiánkkal azon leszünk, hogy végre jól érezzük magukat és a magunkra erőltetett megszokásainkat lerázzuk. A Ló évében már nem lehet tovább sodródni! A tűz fokozza a harci kedvet és az indulatokat – ne csodálkozzunk, ha viták, agresszió és veszekedés kíséri a következő évet.

A Zöld fa nyugalma

Míg a nyugati horoszkópokban tizenkettő, addig a Krisztus előtt 100-ban, a császárnő által kidolgozott japán horoszkópban kilenc csillagjegy mutatja az embernek az utat. A 2014-ben (valamint a 1924-ben, 1933-ban, 1942-ben, 1951-ben, 1960-ban, 1969-ben, 1978-ban, 1987-ben, 1996-ban, 2005-ben) születettek a Shiroku – a Zöld fa eleméhez tartoznak. A jegy szülöttei határozottak és függetlenek, szinte hipnotikus erővel és rendkívüli meggyőző erővel rendelkeznek – ugyanakkor gyengéd lelkülettel bírnak. Kreatív egyéniségek, akik főnökként ösztönzik, támogatják beosztottjaikat. Ellenállhatatlanok a magánéletben, mivel részben ördögi, részben angyali természetűek. Hisznek a szerelemben, és romantikus hajlamúak. A Shiroku szülöttei 2014-ben ne számítsanak hatalmas érzelmi lángolásra, de házastársukkal mindenben össze fognak tartani. Érdemes munkahelyükön nem kitűnni, lehet, ez válik karrierjük kulcsává – azaz emiatt tarthatják meg majd állásukat! Jobban oda kell figyelniük az egészségükre is, válasszanak valami testmozgást!

Engedelmesek éve

A tibeti horoszkóp összeállításánál a falu lámája azokat a szertartásokat is meghatározza, melyek a negatív bolygóhatások kiküszöböléséhez szükségesek, hogy az újszülött élete során védelmet élvezzen. A horoszkóp szerint kilenc elem határozza meg egész életünket a születési évünk alapján. A 2014-es év a Zöld 4-es (Parkha Zön) elem jegyében telik, így akik a 9 jegyű ciklus szerint a következő években születtek: 1924, 1933, 1942, 1951, 1960, 1969, 1978, 1987, 1996, 2005, azoknak különösen jól telik majd az esztendő. A zöld jegyűek engedelmes, jó szándékú emberek, viszont kevés akaraterővel rendelkeznek, nagyobbrészt döntésképtelenek az élet kérdéseiben, jobbára ráhagyatkoznak másokra – még ha többször ki is használják, meglopják őket. Nem is túl kitartóak, egyik dologról csaponganak a másikra, de könnyed stílusúak, barátságosak.

Címkék: asztrológia

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!