Hatalmas munka megszerettetni a francia olvasókkal a közép-európai irodalmat, mert alig tudnak valamit a térségről.

 
Jean Mattern francia író

Ráadásul a magyar és lengyel kormány az elmúlt években olyan katasztrofális képet alakított ki az országukról, hogy a kulturális és turisztikai szakemberek munkája kárba veszhet – állítja a kiadószakmában is jártas Jean Mattern francia író. A magyar származású szerző a Margó Fesztivál alkalmából Budapestre látogatott a héten. Magyarul három könyve jelent meg: a Király fürdő, a Tejjel-mézzel és most a Szeptember a Jelenkor Kiadó gondozásában.

Munkatársunk, Szűcs Ágnes készített interjút az íróval a friss Vasárnapi Hírek számára, a beszélgetés „Szerelem a túszdráma közepén” címmel olvasható a VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!


Jean Mattern
1965-ben született. Összehasonlító irodalmat tanult a Sorbonne-on. Az Acte Sud és a Gallimard kiadóknál dolgozott, jelenleg a Grasset & Fasquellenél felel az idegen nyelvű könyvek fordításáért és kiadásáért. A francia mellett németül, olaszul, hollandul és héberül olvas. Már elmúlt 40, mikor írásra adta a fejét.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!