Összezárva Friderikusszal, TV2 vasárnaponként

 
Összezárva Friderikusszal - Forrás: TV2

Friderikusz Sándor épp olyan profin képes magából bohócot csinálni, ahogy közéleti műsorait vezeti. Mindig tisztában van az aktuális műsortrendekkel is, talán ezért vállalta, hogy egy bekamerázott lakásdíszletben tölt egy-egy napot alkalmi beszélgető- és hálótársával – elsőként Gesztesi Károllyal –, felidézve Az én mozim bensőséges beszélgetéseit, valóságshow-sra modernizált kukkolókörnyezetben.

Bár próbálták egy magánbeszélgetés látszatát kelteni, nem sikerült túl természetesen viselkedniük a fertelmesen steril, de kellő ízléstelenséggel berendezett térben. Nehéz is elfeledkezni arról, hogy „szerepelni” jöttek ide. Másrészt néha már mi pirulhattunk, hogy biztosan a nézőkre tartozik-e, ahogy Friderikusz reggel újsággal a kezében kisasszézik a vécéből, Gesztesi meg pityókásan, majdnem sírva adja elő A kis gyufaárus lányt esti meseként. Egyszerre kínos, zavarba ejtő és komikusan groteszk pillanatok ezek – már visítva röhögtünk, mikor előkerült a horkolásgátló gép, és majdnem az orrán szívta ki a kismalacként szörcsögő műsorvezető agyát.

Ha kíváncsi az emberre, akivel beszélget, nagyon jókat is kérdez, bár néha magának tartogatja a labda lecsapásának jogát. Például, mikor Gesztesinek bepárásodott a szeme a kérdésre, hogy „nincs neked egy igaz barátod sem?”, majd azt felelte „Claudiával megvolt”, mire Friderikusz vigyorogva beszólt, hogy „minden út Claudiába vezet!”, belerondítva az őszinte drámai pillanatba. Talán a folyékony gátlásoldás is segített, hogy a mindig kedélyesnek tűnő, de a válaszai alapján morózus, keserű és bizalmatlan Gesztesi annyira megnyílt neki, hogy még azt is elárulta, nem ő a legkisebb gyerekének az apja.

A legőszintébb jelenet mégis az volt, ahogy magányosan, szomorkásan téblábolt a szobában, miközben Friderikusz már vígan hortyogott – gégecső nélkül – a libafoszöld kanapén.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!