200 első randi, Viasat3

 

Még jó is lenne, ha nem lenne kínosan túljátszott, életidegen és helyenként magyartalan (nem fog jönni dolgozni, nem fogsz látni sírni) a Viasat3 új, saját gyártású sorozata, mégis kár lenne leírni az első randi után. Hiába játszanak az érettebb színészek közel hibátlanul, az éretlenek hamissága riasztó, mint az éjjel-nappal budapestes amatőröké, a főszereplő Gáspár Kata pedig mintha most birkózna az alapokkal.

Szerepe szerint egy csipetnyi Betty, a csúnya lány és némi Bridget Jones, bár Zellweger tényleg hízott 20 kilót, nem csak Kisvakond-nadrágban kellett dundit játszania. Az írók sem könnyítik meg a dolgát – nem azzal, hogy fogadást köt a saját anyjával, hogy a húga esküvőjéig bepasizik, mert ez elég jó vígjátéki alaphelyzet. De mégis, ki veszi fel a telefont fogmosás közben? Egyáltalán, ki mos ennyiszer fogat?

Az iroda, ahol #lucakeresi melózik, tele csupa kartonból kivágott közhellyel: a meleg jó barát, az érzelmes izomtibor, a locsifecsi recepciós, a titokban a szerkesztővel kamatyoló főnök, a narcisztikus/szívtipró rádiós műsorvezető… Épp olyan műviek, mint a tipikusan sorozatos, egy légterű díszletiroda és a papundekli lakásbelsők, amiknél a Família Kft. lakberendezője is mert merészebbet álmodni. A ruhák és a sminkek azonban ragyogók, nyilván a kontraszt végett, de jelentősen emelik a produkciós értéket.

Lucának 200 randit kell letudni 60 epizód alatt, hogy közben „szánalmas szingliből” partiképes harmincassá fejlődhessen. Tehát durván kell rostálnia a jelöltek közt, akik persze szintén ejthetik. Mindjárt az első, akibe belebotlik, a céges könyvelő, nyilvánvalóan autista és tikkel – naná, hogy fura, de ebből nem illik szitkomot csinálni. Miért nem lehet sima randibaleset, például, a pasi még mindig az anyukájával lakik, végig csak az exéről beszél, kedveli a musicalfilmeket, hobbija a kisállatkitömés, hisz a halálbüntetésben vagy egyszerűen el sem jön?

FOTÓ: VIASAT 3/SONY ENTERTAINMENT

 

Címkék: kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!