21. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison április 24–27. között. Szerkesztőségünk segít az eligazodásban.

BÁLINT ORSOLYA
Tóth Eszter Zsófia–Murai András: Szex és szocializmus
(Libri) – Akinek vannak emlékei az első hazai bikinis szépségversenyről, a délegyházi nudistastrandról, a hírhedt „Rákóczi térről” vagy az IM társkereső rovatáról, nosztalgiával forgathatja e könyvet.

DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
Erlend Loe: Fvonk
(Scolar) – A norvég író neve eddig is garancia volt a fergeteges szórakozásra és a mélylélektani eszmefuttatások groteszk keresztezésére.

F. TÓTH BENEDEK
Szélesi Sándor: Szörnyeteg a hajtóműben
(Libri) – Mitikus történet a jövőből a bennünk rejtőző félelemről – amit csak azért táplálunk, mert különben nem létezne.

GÁL J. ZOLTÁN
Malcolm Gladwell: Dávid és Góliát
(HVG Könyvek) – Az újságíróból lett sikerszerző, aki nagy összefüggéseket sajátos nézőpontból és élvezetes stílusban magyaráz, most azt elemzi, hogyan győzhetnek a kicsik a nagyokkal szemben, az esélytelennek tűnők, a hatalmasnak látszók ellen – van-e per pillanat ennél aktuálisabb kérdés?

HARDI JUDIT
Háy János: Napra jutni
(Európa) – Új novelláskötetében is a családról ír és a gyermekkorról, a múltba tapogatózásról. Szerteágazó történetek, fanyar humor, keserédes hangulat.

KERTÉSZ ANNA
Bodor Johanna: Nem baj, majd megértem
(Magvető) – Mert a történelem kamaszszemszögből a legizgalmasabb, pláne, ha egy balerina a mesélő.

KRAUSZ VIKTÓRIA
Schein Gábor: Márciusban jaguárok?
(Móra) – A (gyerek)verseskötet hívószavai (hazugságtól mentes, egyedüllét, szeretet, egymás félreértése, elvesztése és megtalálása) nagy várakozással töltenek el.

NAGY B. GYÖRGY
Gereben Ágnes: Posztszovjet forgatókönyvek
(Helikon) – Legalább tudni fogom, hogy miért hideg a konvektor a Kalapács utcában – avagy miként uralkodik minden gázcsapok cárja.

RÁCZ I. PÉTER
Robert Nye: A néhai Mr. Shakespeare
(Gondolat) – Már a Faust Luther-vicceivel belopta magát a posztmodern szívembe.

SZABÓ KATA
Bíró Zsófia: A boldog hentes felesége
(Libri) – Hatalmas cupákok, szenvedélyes étkezések és szerelem a szerző első regényében, amit minimum egy tál tepertő mellett érdemes olvasni, különben marad a gyomorkorgás.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!