Elvis – The Wonder of You, Papp László Budapest Sportaréna, június 6.

 

Katarzisban, könynyek között ülte végig néhány Elvis-rajongó azt a szerda esti előadást, melynek során a több mint negyven éve elhunyt legenda énekelt, nem is akárhogy. A The Wonder of You című szuperprodukcióban ugyanis egy szimfonikus zenekar kísérte Elvist, akit korábbi felvételek alapján, egy óriási kivetítőn láthatott „élőben” énekelni a közönség

Volt, aki ezzel láthatóan tökéletesen elégedett volt, más viszont komolyan csalódott az előadásban. A szünetben többektől hallottuk a keserű kijelentést, hogy „ez mekkora pénzlehúzás”. A jegyárak ugyanis meglehetősen borsosak voltak, a leghátsó helyek 9900 forintért keltek el, de aki közelebb akart ülni, attól 32 900 és akár 45 900 forintot is elkértek. Mindenki eldöntheti, hogy ez megéri-e neki, de mint tapasztaltuk, többen hagyták ott az előadást a felénél.

A zenekarra azonban nem lehetett panasz, mindig pontosan léptek be, pedig komoly nehézség, hogy ha egy kicsit is elcsúsznak, akkor már borul az egész produkció. A bemutatott felvételek azonban vegyes sikert arattak, ugyanis nem csak a fiatalkori fellépéseiből szemezgettek. Erősen érezhető volt, hogy mikor a lejátszott koncertek történtek, Elvisnek már komoly problémái voltak különböző szerekkel. Ettől függetlenül persze csodálatosan énekelte el a dalokat, de valami mégsem volt rendben.

Az eseményen megjelent a 42 évesen szívrohamban elhunyt énekes volt felesége, Priscilla Presley is. Arról beszélt: megható, hogy ennyi idő után is ilyen sokakban él tovább Elvis, aki élete során 150 albumot adott ki és 700 dalt énekelt fel. A közönségnek mesélt arról is, hogyan született meg egy-egy dal. Kiderült például, hogy a Can’t help falling in love című dalt az énekes a rajongóinak szánta, akik elárasztották szeretetükkel, és így akarta ezt viszonozni.

A probléma ezzel csak annyi volt, hogy valószínűleg a közönség egy része egyáltalán nem értette az elhangzottakat, ugyanis Priscilla angolul beszélt, amit nem feliratoztak. Így az idősebb rajongók, akik nem feltétlen beszélik a nyelvet, nem tudtak meg többet a sztárról.

Összességében elmondható: a produkció azt hozta, amit ígért, Elvist egy kivetítőn, zenekarral és volt feleséggel. Aki pedig ennél többre számított, annak ez egy nagyon drága mozi volt.

Címkék: kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!