Szerencsére elmúltak az idők, mikor még wellnessnyaralást lehetett nyerni a Szita Bence haláláról feltett kérdésre szavazva, és a kukoricagateként elhíresült „tényfeltáró riportban” megrendezett terménylopást láttunk a Naplóban. Sváby András diszkrétebb csomagolásban, új csatornán futtatja jobb és rosszabb napokat is látott egykori műsorát, mely egy csapásra vezető helyre kerülhetett a közéleti riportműsorok siralmas hiányában.

 
VH, 2017. május 13.


Bár felvezetőjében cukin felköszöntötte az édesanyákat, válaszként biztos sok anyuka menten elküldte volna borotválkozni.

A heti fő téma – az újabb ügynökcsontváz kiesése a szekrényből – mellett csak budapesti ügyekkel foglalkoztak, bár a vizes vb mindannyiunk zsebére megy, ahogy a 3 milliárdért eladó pesti luxusvilla is bárkit képes megbotránkoztatni.

A gyakorlott riporterek alaposan járták körbe témáikat, Benyó Rita Noé bárkájáig is visszament az ügynökügy megvilágításában, csak az ügynökmúlttal vádolt Lehel Lászlót nem sikerült vallomásra bírnia, pedig az utcán loholt utána.

Hídvégi Krisztina is vadászkopóként követte a fejlesztési minisztert, míg kamerának nem állt, így exkluzív interjúval gazdagodott a vb-költségvetés négyszeresre duzzadását taglaló riport. Szomorú, hogy Seszták Miklós minisztertől a hajdan híradós-most szóvivő Borsa Miklósig mindenki úgy beszélt a riporterrel, mint egy idiótával, akinek bármit be lehet magyarázni, nyilván így állnak a teljes nyilvánossághoz is.

L. Dézsi Zoltán jótékony szarkazmust is becsempészett a dugókörképbe, mikor elemezte az Árpád hídon gépeket támasztó munkásokat.

Török Réka riportja bulvárosból szociohorrorba váltott a luxusvilla után a borsodi zsákfaluban cipő nélkül szaladgáló kisgyerekek és a rájuk düledező viskó kontrasztos bemutatásával. Sváby egyet Bözsi nénizett is erre, hátha egyszer ide is begördül a nagy fekete autó, mert az ott lakóknak is lenne mit mondaniuk. Talán neki még vannak illúziói, hogy egy ilyen műsorban nem csak maguknak beszélnek-beszélünk, de ha továbbra is ilyen elszántak maradnak, némi borsot még törhetnek a Döbrögiek bajusza alá.

Címkék: távkapcsoló, ATV

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!