Külföldre készül a Játékkészítő - Új szereplők, új dalok, új helyszín, de az eredeti történet. Nagyjából így foglalható össze a tavalyi év egyik kasszasikerének, A Játékkészítőnek az idei, december 26-i bemutatója. Az előadást korábban a kritikusok többsége némi távolságtartással fogadta, a közönség azonban vevő volt a „zenés akciómesére”. Illés Gabriella producer szerint a 12 telt házas előadás mindenképpen őket igazolta.

 
A Játékkészítő - Nagy Feró is újra színpadra lép

„Nemcsak a műfaj, az üzleti modell is újszerű volt idehaza. Lényegesen többet költöttünk reklámra, mint egy kőszínház egy átlagos előadására. A marketingmunkát leginkább egy Broadway-darabhoz vagy egy nagy koncerthez tudnám hasonlítani” – mondta a producer.

A stáb rengeteget tanult a tavalyi tapasztalatokból. Először is belátták, hogy a vadonatúj Tüske csarnok, bár impozáns helyszín, korántsem volt ideális egy ilyen előadáshoz. Ezért döntöttek idén a SYMA-csarnok mellett.

A Játékkészítő, azaz Alföldi Róbert nem ér rá decemberben, ezért már januárban új főszereplő után kellett nézni: így esett a választás Stohl Andrásra. Számos más változás is lesz az előadásban. „Kétszer egyórás, feszesebb, pörgősebb lesz az idei – ígéri a producer. – Átírtuk egy kicsit, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is élvezhessék.”

Az alkotók nem titkolt célja, hogy a tizenéves korosztályt is becsábítsák az előadásokra, ezért a zenei tehetségkutatók sztárjai is feltűnnek a színpadon: a Vastag testvérek, Csaba és Tamás alakítják majd Babszem Jankót – kettős szereposztásban –, és Hien, aki eddig csak a bevezető dalt énekelte, önálló szerepet kap.

Az alkotók szerint a Játékkészítő olyan előadás, amelynek külföldön is lenne közönsége.

„Annak, hogy idén ismét műsorra tűzzük a darabot, az is az oka, hogy tökéletesíteni szeretnénk. Olyan produkciót akarunk létrehozni, amelyet bátran vihetünk az országhatáron túlra is” – mondta Illés Gabriella.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!