Majka az új Szily Nóraként celebsimogatót rendezett be egy kölcsönkért nappaliban, hogy kedélyes „Felelsz vagy mersz!” játékkal eljátsszák nekünk „az igazság pillanatát”. A vendégeket nyilván a csatorna küldi neki Berkitől Hajdúig, de még Árpa és Havas is beült a műsorba, hogy „őszintén” valljon magáról.

Csupán mézesmadzag, hogy itt végre nem a menedzserek, sajtósok és bulvárújságírók által megszűrve kapjuk az információkat. Az egymásnak feltett kérdések többsége felszínes és közhelyes, mint hogy lefeküdnél-e egy szerepért, vagy belenézel-e a párod telefonjába, és mivel a vétónak semmi következménye, véletlenül sem kerül senki igazán kínos helyzetbe. Hujber Ferenc szokásához híven hiperaktív Dr. House-ként pattogott, hazudozással vádolt és lehülyézett mindenkit: „ezt nem értik az emberek, ezért nagyon buták és nem tudnak élni, (…) mert nem tudnak hibákat elkövetni, mert utána vállalni kell a felelősséget”. Őt meg csak azért szívatja az élet, és a többiek azért „támadták” (érzése szerint), mert egyedül ő mer őszinte lenni.

Détár Enikőn látszott, hogy még szilánkokban van válása miatt, a korábbi rikító harsányság helyett szomorkásan mosolygott, tőle pikáns titkokat hiába vártak. Fenyő Ivánt épp egy olyan pillanatban csípték el, amikor eldöntötte, felhagy a csajozós-bulizós sztárszínész aranyifjúsággal, és elkezd értelmes életet élni, ráadásul külföldön, és ettől már mindenki hasra esett.

Demcsák Zsuzsát választották végül a legőszintébbnek, holott nem a hibáiról beszélt, hanem arról, hogy nem szeret hibázni. Érthetetlen, sőt bizarr, hogy ha közel húszmillióért nem vetkőzött le egy magazinnak, miért ajánlotta fel Majkának, aztán még Fenyőnek is, hogy megmutatja a telefonjában magáról készült meztelen képet? Mit akart ezzel bizonyítani?

A műsor végén egymás pontozása már tényleg komikus, mivel az őszinteség megítélése szubjektív és egyben intelligencia-fokmérő is: az egyik ember naivan benyal bármit, a másik minden szóban kételkedik. Lényeg, hogy lesz min csámcsogni jövő héten a bulvárrovatoknak, Demcsák pucér fotójától Hujber politikusi ambícióiig. Az ő hamis érettségijét és másolt diplomamunkáját már legalább nem kell leleplezni, de vajon milyen párt tűrné el az állandó őszinteségi rohamait?

(NANEE!, SUPERTV2, MÁRCIUS 21.)

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!