Már az Aranyélet első évadáról is tudhattuk, nem készült még ilyen kitűnő magyar sorozat, sem krimi, sem családi dráma műfajban, amely bármely külföldi csatornán megállná a helyét. A második évad talán még a várakozásokat felülmúlva is tudta fokozni a feszültséget és emelni a tétet, noha épp csak a közepénél járunk.

 
Forrás: HBO

Párhuzamos szálként látjuk a ’80-as éveket, mikor az ekkor még barátságban és cinkosságban is összetartó főhősök számára a sorsdöntő fordulatok lezajlanak.

Fiatalkori személyiségeik, „botlásaik” bemutatása tovább árnyalja az így is hús-vérnek érződő, egészségesen ellentmondásos figurákat, ráadásul olyan meglepetések is érik a nézőt, amiktől megfordul a világ, ahogyan eddig láttuk. Nem csak a korabeli szerkók, hajak, de különösen a fiatalokat játszó színészek ötcsillagosak, pompás megoldásokkal szövik egybe a két idősíkot, mint például a Darabokra törted a szívem mai feldolgozására az eredeti rákeverése, miközben egy pincérnő formás hátsóját nézve „észrevétlen” lépünk át a húsz évvel korábbi múltba.

Ahogy a stiklik súlyosbodnak, egyre több az áldozata és az elszenvedője is a szövevényes bűnügyeknek, és még mindig csak ritkul a levegő hőseink körül, akik lassan mindent elveszítenek, régi barátjuk alaposan kitervelt bosszúja miatt.

Romantikázásra végképp nincs esély, a méhkirálynő Janka (Ónodi Eszter) is csak vergődik egyik férfi oldaláról a másikéra, kétségbeesetten keresve egy biztos pontot. A gyerekek rég elveszítették ártatlanságukat, Márk (Olasz Renátó) a nagypályások közt játszik, de még zöldfülű módon, Míra (Döbrösi Laura) pedig végigzokogja az évadot, olyan traumák érik.

A fináléra még várhatunk egy, vagy akár több nagy leszámolást, és talán kiderül, vajon Hollós (Anger Zsolt) és Attila (Thuróczy Zsolt) szövetsége tényleg megbonthatatlan- e, bármennyi bűnt is követnek el egymás ellen vagy egymásért.

Egyelőre nehéz lenne letenni a garast bármelyikük mellé, azért viszont már most drukkolhatunk, hogy legyen újabb folytatás, tegyék még magasabbra a lécet!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!