Jazzy Fesztivál, Candy Dulfer, MOMSport, szeptember 16.

  <h1>Candy Dulfer - Dimitri Hakke, Getty Images Hungary</h1>-
  <h1>Candy Dulfer - Dimitri Hakke, Getty Images Hungary</h1>-

Candy Dulfer - Dimitri Hakke, Getty Images Hungary

- – Kép 1/2

És akkor még csak a szaxofonközpontú jazz-funk-etno-afro-punkot vegyítő zenéről beszéltem. De a Grammy-díjas főszereplő hölgy zenei tehetsége és tudása mellett is még mindig igazi eyecandy, azaz szemcukorka, 46 évesen is! A már 30 éve pályán lévő, műfajában világhíres holland Candy nyolcadmagával egy minden igényt kielégítő, profin szórakoztató, kellemes estét biztosított a Jazzy Fesztivál másodnapján résztvevőknek. Pedig előzetesen tartottam tőle, hogy a helyszín nem igazán alkalmas az efféle produkcióhoz, és a küzdőteret két részre osztó, felét ülőhelyekkel megtöltő térfél látványa további félelmet gerjesztett, de hát a korban és nemben teljesen vegyes, 1200 fő körüli közönség (egy 1500 férőhelyes teremben!) között akadnak péntek esti fáradtságban szenvedők, kényelmesek és idősek is, ezért indokoltnak tűnt a leültetés. Ugyanakkor a táncolásra, ugrabugrára predesztináló muzsika, valamint a színpadról érkező felszólítás is mind-mind lábra szökkentette az ücsörgő nagyérdeműt.

És egy percre sem ült le a forró hangulat!

A ráadással 70 perces show a szó pozitív értelmében volt rutinos, a zenészek szinkronmozgásától kezdve a kiváló hangosításon át a közönséggel való kommunikációig bezárólag. A két billentyűssel, két (női, férfi) vokalistával, basszusgitárral, gitárral, dobbal színpadra álló zenekar középpontjában nyilvánvalóan a dalszerzőszaxofonos- énekes Candy fújt, de korántsem önző módon, a többiek nem pusztán kísérő biodíszlet funkcióval bírtak. Kaptak ők is reflektorfényt jócskán, mindenki szólóban is bemutathatta tudását, organikusan illeszkedve a dinamikailag pedánsan összeállított programba.

Ebbe még Candy és a dobos kettősére épülő improvizatív jam is kiválóan illeszkedett. Ahogy a fesztivál előző napi fellépőjének,


Geszti Péternek egyperces jutalomjátéka is, aki a klasszikus Sax-A-Go-Go rapbetétjét adhatta elő, méghozzá általa írt magyar nyelven.


Miközben a Dave Stewarttal közösen komponált megasláger, a Lily was here a lélekbe mart, a humor, a (zenei) móka állandó résztvevője volt a Magyarországot második otthonának tekintő Candy (aki tavalyelőtt nyáron lépett frigyre a futballista Szénási Bélával) és csapata műsorának. Így a hamarosan megjelenő, új albumáról is bemutatott szerzemények keltette jó közérzetet a zárásként előadott, valamiféle torzítóbahangmodulátorba énekelt, tréfálkozós happening dal csak még tovább fokozta.

Candy Dulfer - Dimitri Hakke, Getty Images Hungary

Címkék: dzsessz-jazz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!