Megérik
a pénzüket?
Feleségek luxuskivitelben, Viasat3

 
Feleségek luxuskivitelben, Viasat3 - Forrás: viasat.tv

Gazdagságból is van sokféle, nem minden nő ül bele a tutiba, mint Hamupipőke, bár Smaltig Dalma állítja, mikor recepciósként akkori főnökével összejött, annak még kocsija sem volt, együtt tornázták fel magukat a csúcsra. Mentegetőzik Vasvári Vivien is, szerinte ugyanitt tartana a párja pénze nélkül, noha a gyerekruhatervezés, amit hatból két luxusnej űz, csak újabb költséges hobbinak tűnik a férjek milliárdos bizniszei mellett. Köllő Babett szerint pedig ebben az országban ciki gazdagnak lenni – a pszichológiában ezt nevezik kontextusvakságnak, de lehet csupán tapintatlanság részéről.

Míg ők inkább megerősítik a butuska, felszínes, pénzszóró milliomosfeleség sztereotípiákat, Rubint Réka és Csősz Boglárka csak nőhettek a szemünkben. Van stílusuk, intelligenciájuk, még humoruk is: Bogi kuncogva mesélte, mikor először hazavitte török milliárdos jegyesét, és a családi címeren két, lándzsára tűzött janicsárfej fogadta, miután az ő ősei épp törökverésért kaptak nemesi rangot…

Eddig jelentéktelen forgatókönyvre hanyagul összefércelt a műsor, ám ha a luxusnejek néha kiesnek a nekik szánt szerepből, megvillantják a porcelánhéj alatt rejtőző foguk fehérjét. Nem azért szúrhatják a szemünket, mert gazdagok, hanem mert beképzeltek, affektálnak, áskálódnak, bunkók, csicskáztatják a környezetüket. Legalább látjuk, a pénz nem tesz jobb emberré, sem boldogabbá. Őket is lecseréli a szponzoruk, bármikor megvonhatja az Audi TT-t – ennyiért „vette” házasságát Farkas Rita exférje. Azóta Rita négygyermekes egyedülálló anyaként és üzletasszonyként is helytáll, a haja mindig tökéletes, mégis árad belőle a szomorúság és magány, akár egy orosz regényhősnőből.

A cél persze szélsőséges érzelmeket ébreszteni, a megbotránkozástól az irigységen át az ámulatig, hiszen szürreális jómódban élő nőket látunk, a pénz biztosította előjogokkal és attitűddel. Csak ne dőljünk be a gondosan plasztikázott látszatnak, a tudomány szerint a kényelmes megélhetési határ fölött már nem okoz pluszörömöt a több pénz – legfeljebb több ellenséget.


(Rubint Réka a múlt héten kiszállt a műsorból. Egy stábtag szerint attól tart, hogy a műsor tönkreteheti az eddig felépített imázsát.)

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!