Kate alaposan meglepte a közönséget esküvői öltözetével. Az egyik legnagyobb angol divatház, az Alexander McQueen új tervezője, Sarah Burton királyi esküvőhöz méltó, ám a hagyományoktól jelentősen eltérő ruhát alkotott.

 
Kate alaposan meglepte a közönséget esküvői öltözetével

A rendkívüli stílusérzékkel rendelkező hercegné visszafogott, fehér és elefántcsontszínű szaténruhában állt oltár elé, melynek mindössze 2,7 méteres uszálya eltörpült elődei csatolmányai mellett. Az egyszerű vonalú ruhát diszkrét, kézzel vert, virágmintás csipke díszíti. A menyasszony fejét egy 1936-ban készített Cartier diadémmal koronázták, amit II. Erzsébettől kapott kölcsön. Cipőjét szintén a McQueen, gyémánttal díszített fülbevalóját pedig a Robert Pelham-ház készítette. Csokrát egy neves virágkötő, Shane Connolly készítette. A gondosan válogatott virágok mindegyikének különleges jelentése van a friss házasok számára: a gyöngyvirág a boldogság visszatérését, a jácint a szerelem állandóságát, a borostyánvirág a hűséget szimbolizálja. A csokorban még mirtusz, a házasság, és törökszegfű, a bátorság jelképe található, ez utóbbi egy játékos kikacsintás is, mivel a virág neve angolul Sweet William (Édes Vilmos).

Kökény Niki stylist szerint a ruha jó választás volt. A hagyományoktól való eltérés, az erős személyiség kifejezéseként is értelmezhető az öltözék. Igazodik Kate szerény és visszafogott stílusához, másrészt a leengedett haj, a nem túldíszített ruha utal a hercegné önállóságára, arra, hogy nem kíván elődei nyomdokaiba lépni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!