Friss, idei sorozatot újított be az RTL Klub, melyet ugyan az Oscar-díjas Neil Jordan (A síró játék) jegyez, közel sem olyan magas fényű, mint az HBO-nak készített Borgiák sorozata.

 
Riviera, sorozat - Forrás: RTL Klub Sajtóklub


A drón- és légifelvételek ellenére nem filmszerű, mint a menő amerikai sorozatok, inkább tetszetősen, de legfőképp egzotikus helyszíneken fotózott szappanopera, (majdnem) híres színészekkel. Még a sokszor magyartalan fordítás is („pénzügyi szempontból a legjobb Monacóban elhalálozni”) sterilen, tompán kong a teleregényszerű szinkronban. A gazdagok világát ellenben életszerűen mutatja be: szemérmetlenül sekélyes és romlott, tele felszínes, mihaszna, önző emberekkel.

Legalább nem irigykedünk rájuk olyan nagyon, mikor a jachtjaikat, sportkocsijaikat és a műkincsekkel tömött luxusvilláikat bámuljuk.

A gyanús balesetben elhunyt milliomosnak (az öt percet szereplő Anthony LaPaglia) legalább két párhuzamos élete volt,  és még nem is számoltuk a feleségeket, akik sziszegnek egymás puszta látványától. Noha van még három elkényeztetett mostohagyerek, akik a velük egyidős új asszonyt (Julia Styles) úgy ölelgetik, akár a kishúgukat, a vipera exnej (Lena Olin) az igazi anyakirálynő. Stylesnak elég búbánatos a képe, hogy az özvegyet játssza, ám a gyász sem tart soká, ha csodálatos ruhákba lehet öltözni meg Porschéval furikázni Monacóban. Műkereskedőhöz képest rutinosan fogja a revolvert, és látszólag meg sem lepi őt néhai férje összes piszkos titka, amiket szép sorban felfejt. Kellett a sorozatba egy kitartó és feddhetetlen muszlim nyomozó is (Semir Gerkhan azért jobb), orosz oligarchák, eszkortok, verőemberek, Kajmán-szigeteki bankszámlák, némi rosszul imitált szex és egy faszénné grillezett csontváz. Ám az „Azúr-part” szépsége és a bódító gazdagság látványa némileg kárpótolja a nézőt, az se baj, hogy minden olyan hamis, mint a kamureneszánsz palota, amibe a bűnügyi nyomozás idejére összezárják az egymást holtukiglan imádó örökösöket.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!