Szelfi, RTL II, naponta

 
Horváth Gréta egyedül babázik - Forrás: RTL Klub Sajtóklub

Akár Hirosima a bombatalálat után, olyan elborzasztó és nyomasztó életeket látunk a személyes videobloggal kombinált valóságshow-szappanoperában. Kiüresedett, egymást mérgező kapcsolatok, elhagyott feleségek-férjek és gyerekek, függőségek és magány. Ez lenne a tipikus (magyar) emberélet? Ennél mindenki jobb sorsot érdemel.

Persze „kell” a dráma, de a hét szereplő egymásba vágott, párhuzamos történetei még egy vasbeton Mária-szobrot is megríkatnának. A ragyogó Völgyesi Gabit a házasságával együtt ledolgozta a kisgyermekes lét – ráadásul a férjével együtt három gyereket nevel és bátorít. Bérczesi Robinak húsz év kiesett a fiatal éveiből, a józanodással csatázik, és nem hiszi el magáról, mekkora tehetség. De amíg az anyukája kanapéján büdöspizsamázik, addig nem is fog talpra állni. Horváth Gréta nem tudja elengedni a férjét, aki cserbenhagyta őt és a kisbabáját, és továbbra is kihasználja. Puzsér Róbert a szívroham és a szélütés közt egyszerre játssza a meghasonlott értelmiségit és a vátesz megmondóembert. „Olyan vagyok, mint egy tini p*na” – mondja magáról Ada, aki tényleg megérdemelné, hogy ne legyen magányos, megkeseredett egyedülálló anya, két gyerekkel meg egy fél állatkerttel.

Könnyű ítélkezni fölöttük, de nem lehet nem megérteni őket. Ők a legbátrabbak, hogy az önboncolást bevállalták, és nekik lenne a legfontosabb visszanézni magukat. Minden tini tudja, egy jó szelfi előtt legalább negyven elrontott kép készült. Meglesz az még.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!