Ázsia Expressz, TV2 – Bár a reality indulására többet kellett várni, mint egy autóstopra a vietnami hegyekben, már megérte, mert a magyar nézők többsége eddig ilyen közvetlenségben nem találkozhatott az ázsiai kultúrával.

 
Szürreális páros: Ambrus Attila és Berki Krisztián

Ha nem is járunk személyesen ezekben az országokban, formálja a szemléletünket az ottani környezet, a mentalitás, az életritmus, bár ennek csak piciny szelete, hogy a mozgó tyúkketrecek közt kell rohangálni az országúti káoszban, amivel eddig a legtöbb adás eltelt.

Az ismert színészekből, tévésekből, celebekből és civil társaikból álló párosoknak 5000 kilométert kell megtenni négy országon át, napi 1 dollárból gazdálkodva. A drámákhoz adott a folyamatos érzelmi hullámvasút, hiszen szélsőséges helyzetekben kell helytállni, és míg a sikerek aprók, egy kudarc már kiesést jelenthet. Időnként áznak, fáznak, éheznek, a feszültség pedig sokszor sírással vagy veszekedéssel jön ki belőlük.

Gyakoriak a szürreális jelenetek – Megyeri Csilla még csak nem is kétségbeesésében húzta fel a pólóját és tolta be a melleit egy autóba stoppolás közben –, a hősiesség és bajtársiasság – a Viszkis feladta az egyik játékot, hogy megkímélje sérülten is kitartó ellenfelét, Kulcsár Edinát –, és rengeteg az őszinte, emberi és szórakoztató pillanat

Ahogy Németh Lajosék vagy Cseke Katinkáék szerethetően bénáznak, Berki Krisztián már a termetével megrémíti az apró vietnamiakat, és a Viszkis (aki szereplésével sejthetően a róla szóló, jövő hétre várt filmet promózza) nosztalgikus párhuzamokat talál a teherautó-stoppolás és a rabszállítás között.

Nekik drukkol a legtöbb néző, noha párosuk a legmegosztóbb, nem csak Berki godzillányi egója okán. Sokakat kiakaszt, miért kell egy ex-elítéltből celebet faragni, pedig Ambrus aktív korszakában is népszerű figura volt, valóságos népi hős, egy Lúdas Matyi, akinek csavaros eszét és humorérzékét azok is értékelték, akik nem pártolják a bűnözést. A büntetését már letöltötte, okult is belőle, igazságtalan lenne, ha nem adnánk neki esélyt a rehabilitációra, csak mert volt elítélteknek amúgy sem szoktunk.
 

Címkék: távkapcsoló, TV2

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!