Ha egy amúgy végtelenül romantikus, megható és ízléses esküvőről kritikát akarunk hallani, kérdezzünk meg egy másik menyasszonyt. Ha le is akarjuk zúzni a boldog ara lelkét, kérdezzünk meg három másikat, és dobjunk közéjük egy álomnászút-fődíjat, hogy ne is legyen érdekük műmosolyogva dicsérni egymás lagziját. S ha nem elég kígyónyelvűek, ott a narrátor, mint a leggonoszabb tündér keresztanya, akit meg se hívtak, ám ha gomba is akad az étlapon, egész este dőlnek belőle a „gombasztikus” szóviccek.

 
Négy esküvő - Fotó: Magócsi Ilikó, Viasat3

Az esküvő eleve ősi női versenysport – olyan számokkal, mint a ruha, a dekoráció vagy a nyitótánc –, és általában elég nagyszabású rendezvény, hogy biztosan legyen pár rázós eleme. A langyos húsleves vagy a gépies szertartás atombiztos hangulatölő, hát még az olyan remek játékok, mint a vendégek cipőinek összekeverése, majd szag utáni azonosítása, vagy a héliumos hangon elmondott fogadalom. Kínos, ha egy arának nem túl eredeti a stílusa, de az se mindig siker, ha vadul formabontó, ezért a modern, a vintage, a fantasy és a falusi lagzik közül a két utóbbitól tarthattunk leginkább az esküvői reality utolsó két részében. Furcsaság akadt a „vintidzs” lagziban is, ahol „poénból” ledöntöttek egy tortát, mielőtt betolták az igazit, a modern esküvőt meg egy irodaház recepcióján rendezték, háttérben a liftekkel. A három versenytársat itt szemmel is verte a násznép, csak L. L. Junior ötszámos haknija tudta megmenteni az estéjüket.

A legádázabb mégis a falusi mulatós volt: előbb az ara kebleivel „bábozták el” az Add ide a didit, majd papír fügefalevelet kötöttek a vőlegény legnemesebb részére, hogy a násznép vidám buzdítása mellett „integessen” vele.

Ám ez a reality csak annyira „trash”, amennyire az esküvők azok, bőven akadnak megindító pillanatok, mikor a néző is együtt tud érezni két ember örömével, még ha azok pár hete egy másik, pucér párkeresős realityben is ismerkedtek meg, mint Dzsozi és Petra, akik ezután benevezhetnének egy főzős, egy tehetségkutató és egy túlélőshow-ba is, lefedve a teljes kertévés palettát.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!