Profin dolgozhat - Magyarul Balóval, RTL II, hétköznaponként.

 
Baló György - Fotó: RTL Klub

Egy új közéleti háttérműsortól el is várjuk, hogy harapósan indítson, a képernyőre 3 év szünet után visszatérő Baló György pedig friss étvággyal csapott le a legizgalmasabb témákra, egyben a legfajsúlyosabbakra is, amelyeket szinte csak kapkodva lehet a 25 perces adásidőben szétszálazni.

A trafikok, Paks 2 vagy a belvárosi ingatlanmutyi ügye azok tisztánlátását is próbára teszi, akik rendszeresen követik ezeket a sajtóban, Baló pedig nem az alapoktól indít, inkább odáig próbál leásni. Még ha ez nem is mindig sikerül, az igyekezete óriási, ami még a közügyektől megcsömörlött nézők számára is üdítő lehet.

A köztévében töltött utolsó időkben tapasztalt enerváltsága, kényszerű visszafogottsága elillant, látszik, őt is motiválja, hogy végre profin dolgozhat. Tetszetős műsort is barkácsoltak neki, pörgős a zenei aláfestés, ügyesek a grafikák, modern a stúdiódíszlet. Igényesek, jól szerkesztettek a bejátszások is, melyek gazdagítják és elmélyítik a stúdióbeszélgetések témáit. Ezen túl már csak rajta múlik, mennyit tud kihozni egy-egy adásból.

Noha a „nagy gázbiznisz” hiába világraszóló botrány, ami potenciálisan évi több milliárd forintjába kerül az adófizetőknek, a beszélgetés Magyari Péter újságíróval és az ügyben érintett MET Zrt. egyik vezetőjével nem sikerült ilyen izgalmasra. A jó beszélőkéjű üzletember simán kisiklott a riporter markából, hiába tette fel neki többször is megcsavarva ugyanazokat a kérdéseket.

Ezzel szemben lenyűgözően érdekesen beszélgetett a korrupció „tudományáról” Jávor István egyetemi docenssel, kérdéseivel tovább egyértelműsítve, de nem leegyszerűsítve a szakember állításait.

Persze nehéz lenne mindennap ilyen remek műsort csinálni, de egy hét után már beállni látszik a jó színvonal.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!