Cuki kisgyerekekkel könnyű megfogni a nézőket, és végre nem egy aggasztó tehetségkutató-porondon ugráltatják őket, elég, ha aranyosakat mondanak híres ember szüleikről a jótékony célra felajánlható nyereményért (legfőképp persze a nézettségért) folyó kvízjátékban. Nem minden gyerek egyszerű, mint egy krumpli. Ők általában türelmesebb szülőt is választanak maguknak, ám ettől még rizikós lehet velük egy adást akár csak felvenni.

 
Ördög Nóra műsorvezető - Forrás: TV2


Novodomszky Éva kisfia lelkesen ugrált, padlón pörgött, mint egy breaktáncos, anyukája pedig lazán kezelte a helyzetet, mire sokan gondolhatták, miért nem képes fegyelmezni a gyerekét, míg mások irigységgel vegyes csodálattal szemlélték a tévés (ki tudja, mennyire mély) nyugalmát. Az ismert embereket egy bensőségesebb és védtelenebb helyzetben, anyaként vagy apaként látni izgalmasan árnyalhatja a nyilvános képüket és remek ítélkezési lehetőség mindenkinek, aki úgy ért a gyerekneveléshez, mint a kvantumfizikához.

Előfordulhat, hogy a gyerek olyat mesél a tévében, aminek a szülő kevésbé örül, de a hírességek közül senki nem vállalta volna a játékot, ha mind ettől rettegnének. A műsorvezető Ördög Nóra mégis azzal húzza őket, nem őszinte a mosolyuk, mikor a gyerekek „kifecsegnek” dolgokat.

Persze szándékosan az intimitásokat kérdezik tőlük, hogyan fürdik, miben béna, mit iszik titokban és mit mond mérgében a szülőjük.

Edvin Martonról a fia elárulta, hogy gatya nélkül, egy szál pólóban alszik. Másnap ez a bulvármédiában úgy jelent meg, mint „arcpirító titok” és „egyértelműen kínos”, amit a 7-8 éves gyerek az apjáról állított.

Akár Edvin Marton pucér fenekén, akár a vérmes prüdérián horkanunk fel, nem lehetne így tabukat képezni, ha a felnőttek nem pajzánkodnák túl a játékot. A gyerekek válaszai mellé olyan opciókat tesznek, mint hogy „mit csinál a nagypapa a medencében? A: Belógatja a kukacát” és „mit csinálsz a kocsiban anya mögött ülve? B: Megnyomom a dudáját.”

Ha ez nem lenne elég kínos, Ördög még hangsúlyozza is, hogy a kocsiét, és közben minden második szavára rátolják a törvénytelen aláröhögést.

Sosem a gyermeki őszinteséggel van a gond, a „vigyázat, gyerekkel vagyok!” figyelemfelhívásnak sem miattuk, hanem az ő védelmükben lenne értelme.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!