Valódi beszélgetéseket és őszinte válaszokat ígér Lovász László műsorvezető, és valóban mélynek is hatnak a távirányítású kamerák előtt, négy (vagy hat) szem közt felvett interjúi. Egyszerűen csak intelligensen, nyitottan, de sosem tolakodóan kérdez, amitől sokkal inkább megnyílnak neki a vendégei, mint a talán kissé túldizájnolt lakástértől vagy a stáb fizikai jelenlétének hiányától.

 
Alföldi Róbert a Lakástalkshow műsorában - Forrás: Viasat3

Üdítően nem célja, hogy szimpatikussá tegyen bárkit, Hujber Ferenccel hosszasan vitázott magáról az ítélkezésről is, ami nem elhanyagolható kísértés, mikor Hujber „sámáni cuccá” misztifikálja az alkoholt, magasztalja az egót, magát pedig tévedhetetlennek, zseninek, félistennek és mindenkinél tudatosabbnak állítja be. Mégis elgondolkodtatja a nézőt, mennyi igaza lehet a korábban botrányhős, máig megosztó (sokaknak irritáló) színésznek, avagy tényleg csak a saját kis egobuborékjából szemléli a világot.

Tóth Verával és Gabival Lovásznak már erősen egyensúlyoznia kellett, hogy a beszélgetés fókusza ne legyen folyton az önismeretet már fekete öves szinten gyakorló Verán, aki mellett az extrovertáltabb Gabi picit „összement”, és nem feltétlenül azért, mert ő a fiatalabb testvér. Vera rengeteget dolgozott magán, sokat is változott, nem csak külsőleg. A „holtartóméter” csúszkáján mégis a tapasztalás útjának közepére tette magát, azt is bölcsen látja, hogy innentől fogva már önmagával szemben felelősség, hogy tovább akar-e fejlődni.

Eddig egy embert láttunk, aki már kivételes harmóniában van magával és a világgal: Alföldi Róbertet. Noha az elválás a Nemzetitől megtörhette, megkeseríthette volna, ahogy az is, hogy édesapja 28 évig nem kereste, túl tudott lépni az élet igazságtalanságain, és épülni tudott belőlük. De még ő is picit mintha magányos lenne, bár ezt így nem mondja ki, csak azt, hogy egyedül nem szeret nyaralni. Ezektől a félmondatoktól van mégis olyan érzésünk, mintha nem is a tévében néznénk egy interjút, hanem egy röntgenfelvételt az emberről, akiről eddig csak gondoltuk, hogy „ismerjük”.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!