Elindult a magyar színházak előadásainak internetes közvetítése. A kezdeményezés célja a magyar kultúra terjesztése, s hogy segítséget nyújtson a sokszor rossz anyagi helyzetben lévő magyar színházaknak.

A zökkenőmentes sugárzást a külföldi átjátszóállomások teszik lehetővé, a szerzői jogok védelmét pedig egy titkosított streaming technológia biztosítja. A Gózon Gyula Kamaraszínház előadásában játszott, Szakonyi Károly által írt Adáshibát elsőként a San Diegó-i magyarok hatszáz fős közösségének tagjai nézhették meg. Az internetes közönség számára az előadások a netszinpad.com oldalon érhetőek el.

Az internetes vállalkozás elsősorban a külhoni magyarok számára kívánja közvetíteni a magyar színházak előadásait, amelyekre az Egyesült Államoktól Ausztráliáig mindenhonnan lehet jegyet vásárolni. Mint Laczkó János, a Netszínpadot üzemeltető Infotéka Kft. ügyvezetője elmondta, több csatornán keresztül sugározzák majd az előadásokat. A darabokat a weboldalon keresztül tekinthetik meg az egyéni nézők, de szerveznek vetítéseket magyar közösségi házakban és art mozikban, de akár egyes kábeltelevízió-szolgáltatók is leadhatják.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!