Már az 1988-as szilveszteri Házaspárbaj felfedezte a formátumot, amit ma külföldről szokás vásárolni, hiszen oly divatosak lettek a celebpár-vetélkedők, melyek nem csupán szórakoztatnak a bénázásra kényszerítő és pikáns feladatokkal, de a kukkolási éhségünket is táplálják, ha közben beleláthatunk egy kapcsolatba, akár a hálószobatitkokig is.

 
Drágám, add az életed! - Forrás: TV2 Sajtószoba

Ezúttal csak a férfiak versengenek, a hölgyek a licitpárbajban és az Ábel Anita által ügyesen provokált szócsatákban birkóznakegymással. Zoltán Erika licitál a legvagányabban férje képességeire, az utolsó cseppig kifacsarva az érte még halálugrásra is vállalkozó Robby D-t, akinek nevében a „D” denevért jelent a feladatokat energikusan irányító Tilla szerint. Nem csak romantikus ez a páratlan lovagiasság, de olyan mély lojalitás van az egymásért küzdésben és szurkolásban, ami nem csak az együtt töltött több mint 25 évvel indokolható.

Persze ők eggyel érettebb generáció is, mint a három másik játékospár, akik szintén jól működnek együtt, csak nem ennyire temperamentumosak, eleve visszafogottabban mutatják ki egymás iránti érzéseiket.

Azt is inkább „adok-kapok” incselkedés formájában, nem dicséretként és lelkes elismerésként.

A férfi szerepe – és értéke – is rengeteget változott az elmúlt évtizedekben, mivel már nem kell mamutra vadászni, sem bölcsőt faragni, más evolúciós előnyök kerültek előrébb a listán. Például, tudjon a szájával pingponglabdát kosárba célba köpni, a testével szétlapítani egy medencényi lufit, vagy Toldiként kitartott rúddal eloltani több tucat gyertyát. A házaspárok számára nem is az egymillió forintos heti fődíj, sem a játék adhat igazi örömet, hanem az összetartozás megélése, amiért igazán irigyelhetjük őket, hiszen a legtöbb párra ráférne időnként egy ilyesféle csapatépítés.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!