Távkapcsoló - Maga a paradicsom. Éden Hotel, Tv2

 
Éden Hotel - Forrás: TV2

A tévében hányás magyar rekordját tartó Éden Hotel igencsak megszelídült, mióta a Tv2 átvette a Viasat3-tól. Talán mert nincs minden este dorbézolás, vagy csak picit jobban bírja a szeszt az újabb csapat főiskolás-modell-labdarúgó-személyi edző, akiket az ingyen kaja-pia mellett a húszmilliós nyeremény csábított az Édenbe.

A tél is szebben telik Costa Rica napos tengerpartján – bár arra gondosan ügyelnek, hogy mi csak a villákat lássuk, meg tangabugyiban ringó popsikat és skótkockás hasizmokat, amiket így is sokszor kitakar a műsorvezető Berki Krisztián óriásplakát méretű egója. „Az ideális lány legyen kicsit okosabb, mint egy rágcsáló, de ne sokkal” – halljuk az egyik ifjú játékostól. Talán hogy egy szinten legyenek? De már a tükrökön is többen majdnem összevesztek, és úgy tűnik, a fiúknál jobban is fogy a hidratálókrém, mint a lányoknál. Egy szilikoncsodáról azt halljuk, hogy „ő testesíti meg a mai nőideált” – noha a felső ajkát kell törölgetnie, ha náthás, de legalább úszógumi nélkül lebeg a feszített víztükrű medencében.

A szerkesztőknek már nem csak a külcsín számított, igyekeztek taktikus játékosokat összeválogatni, mégis a legviccesebb mindig az, aki magát óriási spílernek képzeli, holott messze nem a legélesebb kés a fiókban. Ügyesen is kavarják a szálakat, akár egy brazil szappanoperában, az adások mégis annyira fel vannak hígítva, hogy csak nyomokban találni bennük történéseket.

Addig is élvezzük az édeni életképeket és elszórakozunk (még egy darabig) azon, hogyan erőszakolják meg a magyar nyelvet a szereplők – beleértve a „felüdítő” műsorvezetőt. Egyikük szeret „tematikázni”, a másik nem az a „pincsikutya-eregetős típus”, a harmadik azért nem választ elsőre párt, mert előbb végig akarja nézni a „spalettát”. És én még az ikes ragozást hiányoltam a korábbi szériákból…

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!