Suttogók, sorozat a FOX csatornán

 
Suttogók - jelenet a sci-fi sorozatból

Már a gondolat is nyugtalanító, hogy a földönkívüliek esetleg a gyerekeink tudatába férkőzhetnek, és képzeletbeli barátként suttogva a fülükbe, arra biztatják őket, hogy öljék meg szüleiket. A képzeletbeli barátokban eleve van valami hátborzongató és ragadozó „szellem”, mert többnyire a magányos gyerekeket találják meg – hát még, ha a Poltergeisthez hasonlóan az elektromos háztartási eszközökön keresztül is kommunikálnak.

A sci-fi-legenda Ray Bradbury Nulla óra című novellája inspirálta a sorozatot, melyet Spielberg produkciós cége készített, és bár a marketingérték kedvéért őt is felsorolják a producerek között, vajmi kevés hatását érezni a szérián.

Ha nem tudnánk, hogy misztikus thrillert nézünk, a hárompercenként az agyunkba sulykolt, egyre hangosodó dübörgéstől is a fülünkön fütyülne ki az adrenalin. Csakhogy egy rész alatt a huszadik ilyen szimfonikus baljóslat után már immunissá válhatunk rá, vagy elkezd kifejezetten idegesíteni. A sorozat csaknem önmaga paródiájává válik a dagályosan drámai crescendóktól, mint egy folyamatosan huhogó szellem.

A rendezésben is látunk olcsó, hatásvadász megoldásokat, mint az elrobogó busz mögött elillanó, volt-nincs ember, vagy a folyton erőltetett fókuszálás, hogy véletlenül se kerülhesse el egy fontos részlet a figyelmünket. A szereplők is mind ismerős arcok, ám ez még nem lenne baj, de egyszerűen, szájbarágósan is játszanak.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!