Papp Gergely, alias Pimaszúr fejlámpás kamerájával, monogramos pizsamájában – akár egy alvajáró chilei bányász – új műsorában egy napra beköltözik hazai hírességeink, elsőként mindjárt Korda „Gyurika és Klárika” otthonába. Talán az újdonság, vagy Kordáék személyes varázsa miatt sokan voltak kíváncsiak az első adásra (többen, mint Kasza Tibi sótlan showmani debütálására), így a Tv2 kistestvére a kedd esti műsorsáv negyedik legnézettebb csatornája volt.

Már egyetlen nap alatt is színes képet kaptunk „az ország első számú duettpárosának” magánéletéről. No, nem a becenevéhez nem méltó riporter behízelgő kérdései miatt, hanem mert Kordáék fesztelen és közvetlen emberek. Nem irtóznak a kamerától, sőt örömmel és büszkén mutatták meg tévés pezsgőfürdőjüket, buján hatalmas franciaágyukat, és még a kazánházukat is, ahol Klárika tűsarkúban guggolva, táblagéppel a kezében Skype-on értekezett a szerelővel, majd mégiscsak elhárította a szekunderben fellépett vízhiányt.

A riporter úgy gügyög a házigazdáknak, mint az ölebeiknek: „Hát szijja, szijja Klárika!” A friss velencei levegő láthatóan 40 évvel fiatalította meg Klárika arcbőrét. Háztartásukban nem is megengedett a ránc, ezért van nekik perverzül profi ingvasalójuk, ami kifújja a Michelin-babává pumpált ruhadarabból a redőket. Rengeteg kőoroszlánjuk is van, mivel Klárika Oroszlán-jegyben született. Kész szerencse, hogy nézne ki a hacienda kőrákokkal?

„Gondoltam, hogy nem mackóban fogtok itt üldögélni, vagy pongyolában. De hogy a wimbledoni teniszbajnok vegyes páros!” – smúzol a riporter, mire Klárika kijelenti, ő nyáron csakis fehéret hord. Kordáék szorgos, dolgos emberek, a Gyurika tervei alapján épített villában annyi dolgozószoba van, ahány vécé. A táncdalénekes „térképpel borított hadvezéri íróasztalánál” tervezgeti közelgő életműturnéjukat, és közben Radnótit olvas. „Valahogy a szellemiségére most kaptam rá, holott tényleg most nem trendi” – szabadkozik. Emellett „pókerrel átszőtt életrajzi regényén” dolgozik (egy sportújságíróval), melyből előzetest is kapunk: „a póker egy olyan sport, amelyik életed végéig a legnagyobb szórakozás marad. Ennél szebben és ennél finomabban megfogalmazni nem tudom”. Klárika meg a vegyesboltban a Blikket húzkodja le a polcról, miközben azt sipákolja: „A sajtó, a sajtó!”

Az újabb dolgozószobában újabb hizlalt házikedvenc, és Klárikáról megtudjuk, szereti a kütyüket: „én nem cipőcskét, ruhácskát vásárolok, hanem ilyet” – mutatja a laptopját. (A húszméteres szekrénysoruk biztos csak véletlenül telt meg.) Ő a gyakorlatiasabb, ő ül a családi Merci volánjánál is, Gyurika meg a GPS-szel vetekedve az anyósülésről dirigál: „Azt mondta, fordulj balra, te meg befordultál jobbra. Mit mondjak erre? Nagyon okos.”

Még évődéseiken is átszűrődik, jól megvannak ők kettecskén. „Én most lennék jó anyuka – vallja be Klárika –, most viszont Gyurika az én kisfiam!” Mire Gyurika felkiált: „Óriásbébi vagyok! Szeretőm, feleségem, mamim!” A nap végén jöhet a pókerparti a naplementében, és természetesen az all-in Gyurikától, akinek még a pizsamája is „all-in”-es, jaj, csak félre ne értsük!

Pimaszúr ottalszik, Super Tv2, augusztus 27.

Címkék: kritika, távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!