Obama hálás lehet a PR-osának, aki kitalálta, hogy az emberek talán jobban odafigyelnek a klímaváltozás fenyegető valóságára, ha maga az elnök egy népszerű túlélőshow-ban, egy alaszkai gleccser tetején állva beszél róla.

 
Obama vevő volt Grylls sajátos stílusára - Távkapcsoló. Sztárok a vadonban

Míg ő vigyorgott a gyermeki boldogságtól, hogy végre egyszer elengedték kirándulni, a talpraesettségéről híres Bear Grylls megilletődötten téblábolt körülötte.

Máskor egy tevét is kibelez és megnyúz, ám ekkora nagyvaddal még ő sem futott össze. De hiába is vártuk volna, hogy picit is extrémebb helyzetekbe sodorja őket a láthatatlan stáb. A testőrhaddal ellentétben a fölöttük cirkáló katonai helikopter nem is tudott kimaradni az adásból, mely hároméves nézettségi rekordot döntött csatornáján. Így már meg lehet érteni, mikor Obama meséli, hogy számára az elnökségben a legnehezebb a burok, melyben a felvigyázói tartják. Bár nem ehet a nyilvánosság előtt (pedig előkóstolója is van), ezúttal ezt is megengedték neki, noha joggal tartott attól, mit szolgál majd fel az állatokat szőröstől-bőröstől felfaló, a saját pisijét is fogyasztó extrém szakács. Grylls talált is ebédre egy medve által félig megcsócsált lazactetemet – ez volt az egyetlen, a vadon valós veszélyességére utaló nyom, nem is a grizzlyszőrpamacs horrorfilmes zenével kísért felfedezése.

A tábortűznél Grylls már elemében volt, és osztotta a túlélőtippeket, hogy a köldökszösz kiváló gyújtósnak,

a szemkontaktust tartva kell lassan hátrálni, ha támad a medve, mert épp szex közben rontottunk rá,

és persze szóba került az elnököt is izgató pisiivás. Soha ne legyen szükségünk rá, hogy ezzel nyerjünk időt, mielőtt kiszáradnánk.

Obama nem csak vevő volt Grylls sajátos stílusára, de többször rá is kontrázott, amiből sejthető, hogy sokkal jobb fej, ha nem kell magát visszafognia. A két hősies férfiú legnagyobb félelmét is megosztotta egymással: míg Bear a koktélpartiktól retteg, az elnök a feleségétől, ha az csúnyán néz rá. A medve meg eközben röhögött a bokorban.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!