Szívek doktora, M1 - Bálint Orsolya tévéjegyzete

 
A Szivek doktora című sorozat jelenete

Mielőtt bárki bedőlne a címnek, a valójában már négyéves, az M1-en most elindított sorozatnak annyi köze van a Szívek szállodájához, mint a Párizsi helyszínelőknek a CSI-hoz. Mégis láttuk már párszor, sokkal jobb változatokban is a közhelyes alapsztorit, mikor a főhőst a forgatókönyvírók száműzik a világ végére, a személyiségfejlődés reményében.

Ezúttal a Miért éppen Alaszká?-t áttették a szintén nem túl barátságos amerikai délre, a dokit meg lecserélték egy nőre, aki épp annyira pokróc, mint Dr. House – csak neki nem áll jól, mert hiányzik belőle a szarkazmus. Ellenben igazi tip-top divatmaca, mintha ő lenne a Barbie-kórház új rezidense.

Zoe Hart (Rachel Bilson) nomen est omen szívsebésznek készül, de a gyakorlatvezetője szerint előbb még „a saját szívén kell dolgoznia”, azaz egy évig háziorvosként praktizálni. Egy fura alabamai öregúr (valójában az apja) meg a diplomaosztó óta küldözget neki képeslapokat, hogy vegye át a praxisát, de meghal, mielőtt Zoe odaérne, így még egy keményfejű, veterán déli háziorvossal is marakodnia kell a pacientúrán.

Nincsenek pörgős párbeszédek, szellemes riposztok, még randiképes férfiak sem a helyi gondnokon és a városi ügyvéden kívül, aki vőlegény. Ez az ártalmatlan, aranyos kis sorozat a családbarát köztévén, hiába van benne, hogy az ügyvéd menyasszonya a színes bőrű polgármester titkos szeretője, az önérzetes dokinő meg első este csacsirészegen a gondnok ölében köt ki (kétségünk sem lehet, a vőlegénnyel is kavarni fog), nyugodtan nézhető bimbózó lelkű leánygyermekünkkel párban is, hiszen már a Disney-sorozatokban is mindenki mindenkivel összejön. Neccesebb, hogy már az első részben van egy eltitkolt leánykori terhesség, de a legrosszabb, ha elhisz a fordítónak olyan kártékony ostobaságokat, mint hogy szülés közben egy nőnek (gátmetszés helyett) „felvágják a csípőjét”.

Idén januárban több mint egy tucat új sorozat indul a hazai tv-csatornákon. Az eredetileg Hard of Dixies címmel futó széria mintha a Michael J. Fox főszereplésével készült Doc Hollywood mozifilm rágógumiként elnyúló változata lenne.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!