Távkapcsoló: Döbbenetes dzsungelkaland. - Élve felfalva, Discovery Channel

 
Élve felfalva - Discovery Channel

Hamarabb ért ide a híre, hogy Paul Rosolie-nak végül nem sikerült magát lenyeletnie egy anakondával, mint maga a műsor, pedig az amerikai bemutató után három nappal már kész volt az év legőrültebb tévés produkciójának magyar változata.

Miután a Cápák Hetén végigsokkoltak a legveszedelmesebb vízi csúcsragadozókkal, ezúttal az Amazonas őserdő „legsötétebb sarkába” vittek bennünket, hogy „minden egyes négyzetcentiméterét” átkutassák, és Rosolie elkapja a világ legnagyobb és leghalálosabb zöld anakondáját. Ő már csak tudja, hiszen egyszer találkozott is vele, de az állat kicsusszant a szorításából – fordítva már kevésbé ment.

Azóta üldözi Chumanát (nevet is kellett adni neki, úgy félelmetesebb), akárcsak Ahab kapitány Moby Dicket – így kell mítoszt gyártani a „szörny” és a vakmerő kalandor életre-halálra szóló viaskodásáról. Bár Rosolie nagy kígyóvédőnek mondja magát, súrolja az állatkínzás határát, hogy azt képzelte, páncélingben és pléhvödörrel a fején majd jól lenyeli őt a kígyó, ami után „az egyetlen esélye lesz, ha kiöklendezi”.

De már a morbid ötlet is nézők százezreit ültette a tévé elé, a stáb pedig profin dolgozott, a szinte eseménytelen történetet – leszámítva a kígyós földharc nyomasztó perceit – két órán át tartó gyomorgörccsé tupírozták. Horrorfilmzenét és baljós alámondást raktak a különleges, víz alatti, infrakamerás és drónfelvételekhez, számtalanszor bevágták a sötétben pislákoló kajmánszemeket, és minden mérges kígyót, pókot, jaguárt és piranhát, amely mellett elhaladtak.

Rosolie megszállottsága ugyan az elmebajjal határos, de ért is ahhoz, amit csinál. Bár, az útra elvitte a nejét is, de talán csak kellett valaki, aki a hatás kedvéért időnként sikongatva jézusmáriázik. Az ismeretterjesztő csatornák rendre a fordításon és a lektoráláson spórolnak – talán azt kellene a kígyóval megetetni és kiköpetni, aki szerint az anakonda a dzsungelben „letapossa a füvet”.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!