Norbi melegfelvonulásra küldte rajongóját; Erdélyi Mónika tetszik magának; Varga Viktor Jézus stílusát követi; Bálint Antónia imád terhes lenni – igazán nem panaszkodhatnak a Tv2 bulvármagazinjának nézői, hogy érdektelen témákkal soroznák őket a szerkesztők.

Norbi újabban „ismeretlen túlsúlyos nőket” pellengérez közösségi oldalán, „emiatt persze sokan támadják, ő viszont nem hagy fel missziójával” – vezeti fel az önjelölt fitneszpróféta otthonában forgatott (PR) riportot Gombos Edina. Norbi küldetésének érzi, hogy „kritizálva motiválja” az emberiséget, mielőtt még az ő szavaival élve „gusztustalan hájba fojtanák az életüket”. Megdöbbentőnek szánt kinyilatkoztatásaihoz új fogalmakat is alkot, mint a „nyami-nyami”, amely az élelmiszer-ipari összeesküvés-elméleteket rendőrzsargon-nosztalgiával keverő Norbi-pédiában „egy olyan táplálkozás végrehajtása, amikor az ember nem tudatosan eszik meg valamit, nem tudja, hogy az miért jó vagy egészséges, hanem csak egy szag, egy mesterséges íz meg egy látvány, ami mind a három laborban előállítható, és disznókat is lehet vele manipulálni”.

Riport közben „konzultációra” érkezik hozzá egy fiatal lány, akiről megtudjuk, hogy „édesanyja Máltán hunyt el, holttestét pedig Norbi segített hazaszállítani (sic!). Tamara rövid idő alatt húsz kilót fogyott Norbi módszerével”. Vajon hány Update-menü járhat ezért az ízléses promócióért?

Norbi exrendőr létére nem találja aggályosnak, hogy egy idegen nő fényképét a beleegyezése nélkül megossza az oldalán, hiszen hátulnézetből fotózta le, hogy a „deformációkat” bemutassa rajta. Aki felháborodik ezen, annak szerinte az igazság fáj, és bárki kritizálná őt (bármikor), csakis irigységből, rosszmájúságból teheti. Noha azt állítja, „a negatív reklám is számít”, érzékenyen érinthetik az ellenvélemények, mert legutóbb sem tudta megállni, hogy ne tegyen megjegyzést egy netes bírálója profilképére: „Viccesen beírtam neki, hogy akkor irány a Pride!” Persze akadtak, akik nem értékelték eredeti humorát, és szemenszedett homofóbiával vádolták. „Ez olyan, mint hogy ha azt mondom, hogy irány a Skanzen, akkor ezzel leparasztoznék valakit” – söpörte le egyetlen frappáns hasonlattal a kritikákat.

Nyár lévén nem telhet el adás bikinis riport nélkül: ezúttal Erdélyi Mónika és Bálint Antónia vállalták, hogy a feliratozás szerint „mellesleg természetes” dekoltázsukba lihegjen a kameraman. „Az is lehet, hogy kétszer álltam sorba, mikor az idomokat osztogatták” – kuncog Mónika, aki ma már elégedett a melleivel, „és ezzel egyre több külföldi és magyar sztár is így van, akik nem sebészeti úton érték el álmaik mellméretét. Ilyen sztárt ma már csak nagyítóval találunk” – halljuk az alámondást, miközben a képernyőn valóságos cicicunami vonul át. Így még ütősebb az esztétikai sokkhatás, mikor a zselézett Rumcájsz-szakállú, egy szál bőrboleróban feszítő Varga Viktor értetlenkedve meséli, hogy folyton igazoltatják, főleg, ha turbánt csavar a fejére…

Aktív, TV2, augusztus 7.

Címkék: távkapcsoló, kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!