Korhatáros szerelem, TV2

 
Korhatáros szerelem, TV2

Ha a kommersz humort és a ripacskodást nem számítjuk – de nem lehet nem számítani –, egész kellemes sorozat lehetne a TV2 új dramedyje, bár félő, hogy pár rész után így is kimerül a muníció a generációs poénokból, úgymint a harmincasok bulizni készülnek – „összeállt az R-Go?”. Valójában inkább a Kispál, akiknek zenéit a mai fiatalságra utaló 30Y-éval együtt gyakran bejátsszák.

Bármilyen határozottan állítják a gyártók (akik egy új-zélandi sorozat licencét magyarították), hogy szembemennek a sztereotípiákkal, mert nem a szokásos idősebb nős/elvált férfi, jóval fiatalabb, tapasztalatlanabb hajadon klisét vesézik ki, hanem ennek fordítottját, az ilyen, egyre kevésbé ritkaságszámba menő párkapcsolatok minden szexista közhelyét bevetik, a MILF-gegektől a féktelenül csajozó-bulizó, kanos huszonéves srácokig. De viccforrásként kiapadhatatlanok a párocskára szex közben rátörő anyós és kiskorúak, a gyermekundortól szenvedő nagynéni – Dobó Kata nem csak szerepe szerint irritáló, időnként a szemet mardosóan hamis Fenyő Ivánt is túltolja.

Legalább a főszereplők, Kovács Patrícia és Kovács Tamás természetesek, szépek, szexisek, egy kevésbé bonyolult világban álompár lennének, ámde csupa minden lében kanál rokon és barát próbál éket verni közéjük. A sorozat dinamikáját is ez adja: kavarás, kibékülés, összeveszés, kibékülés, de vajon az életben is ez lenne az út a kölcsönös bizalom elnyeréséhez?

Vannak azért valós, átélhető gondjaik is: az egyedülálló anya aggodalma, hogy a gyermekei sérülhetnek egy újabb szerelmi csalódás miatt, vagy az új partner kétségei, képes lesz-e elbírni az egész családi csomaggal. Pozitív példa, ahogy mindketten dolgoznak a kapcsolat működéséért – egyelőre, de a java csak most jön, ha Kamarás Iván képében betoppan a volt férj, és a kamaszodó gyerekek is nekilátnak, hogy pokollá tegyék a felnőttek boldogságát, csak hogy aztán rájöjjenek, nekik is épp az ellenkezője lenne az érdekük.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!