A gyönyörű, gazdag nőknél nincs veszélyesebb, sem könyörtelenebb intrikus, főleg, ha még tökéletesen manikűrözött anyatigris karmaikat is kieresztik.

 
Hatalmas kis hazugságok, HBOAz HBO a sztárszereposztást is új magaslatokba katapultálta, mikor Nicole Kidmant, Reese Witherspoont, Laura Dernt és Shailene Woodleyt szerződtette,


hogy keltsék életre az izgalmasan ellentmondásos hősnőket a sejtelmesen induló történetben, melyben rendhagyó módon nem a gyilkost, hanem az áldozatot kell kitalálnunk. Az első két rész után már olyan szövevényes gyűlöletháló rajzolódik ki a tökéletes kertvárosi kirakatboldogság mögött, hogy hemzsegnek a jelöltek mindkét szerepre.

A szupersztár színésznőket nem csupán húzónévként dobták be, óriási karizmát és vonzerőt adnak a krimibe ágyazott drámai cselekményhez, így az első perctől fogva életteli, bonyolult motivációkkal bíró, számos titkot rejtő szereplőket látunk. Minden csillogó mosolyuk mögött ádáz indulatok és elfojtott frusztrációk feszülnek, de problémáik jó része – például az anyaság és a munka összeegyeztetése, a gyerekek kirepülése, a párkapcsolati viták és a mindennapos mókuskerékben rohanás – teljesen átélhető minden női néző számára. Noha a női perspektíva az uralkodó, olykor az érme férfi oldalát is látjuk, így nem vádolhatjuk a sorozat íróit teljes elfogultsággal.

A kaliforniai Monterey eszményi díszlet, a luxusvillák óceánra nyíló teraszain játszódó jelenetek nosztalgikusan megidézik a klasszikus amerikai sorozatok, mint a Beverly Hills 90210 vagy a Gazdagok és szépek hangulatát. Csakhogy ez nem szappanopera, a figyelmünket pingponglabdaként irányítják a gyilkossági nyomozás és az odáig vezető események között. A látvány és a rendezés pompásan filmszerű, és a folyamatos libabőr mellett a szexuális vibrálás és a meztelenség is őszintévé, életszerűvé teszik az amerikai elit számunkra szürreális hétköznapjait, ahol egy hatéves gyerekek közti iskolai konfliktusból bontakozik ki a brutális és végzetes kimenetelű anyakalipszis.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!