A TV2 hazai hírességek mindennapjait bemutató szappanoperája a kortárs televíziózás egyik legirritálóbb terméke, már a benne mutogatott celebbestiárium miatt is.

Noha leginkább a megrökönyödés és a káröröm szögezi a nézőt a tévé elé, a hozzászokás veszélye még így is fennáll. De minél tovább nézzük, annál jobban retteghetünk attól, nehogy úgy érezzük, hogy ezek a kivételes, példamutató és sikeres emberek szinte már a családtagjaink.

A retinánkat perzseli a mamutméretre felpumpált és barlangrajzi egyszerűséget is sugárzó Berki Krisztiánnak és menyasszonyának az érzelmi sivárságot olthatatlan vásárlási szenvedéllyel vidámító magánélete. Szinte áhítjuk már a Berki bébi születését, csak legyen végre vége a „rém rendes” elsőszülők babaváró sagájának.

Noha Pamela már az anyakönyvvezető előtt is kikosarazta lovagját, és eleinte lyukas kétfillérest sem adtunk volna a kapcsolatukért, egyre inkább úgy tűnik, valójában nagyon is összeillenek, akár a töklámpás és a benne haloványan pislákoló teamécses.

A Kossuth-szakálla nélkül már inkább Petőfire hajazó Varga Viktor és Cinthya Dictator turbékolása már elviselhetőbb, de csak mert a nézők jelentős részének szivárványos gőze sincs, kik ezek a különös testdíszekkel felcsicsázott fiatalok, és mi a bedőlt búboskemencét keresnek egy tanyán. Majdnem láttunk egy romantikus lánykérést is Vargától, aki végül annyit tudott felajánlani kedvesének, hogy építsenek együtt trágyadombot. Micsoda jövőkép, Cinthya helyében egy percig nem haboznánk.

A még mindig kölyökképű, alkatilag viszont erősen megurasodott Junior ellenben már puszit se ad a feleségének, mikor hazaér, az meg le se teszi a telefonját, hogy üdvözölje. A vendégségbe hívott Bangó „Margit néni” persze rögtön indiszkréten rákérdez, hogy mi a helyzet a házasélettel, mire mindketten bánatosan kornyadoznak és sóhajtoznak. Akár valódi, akár mondvacsinált a konfliktus, jövő héten inkább őket küldhetnék a szalmakazalba Vargáék helyett.

Schobertéknél ellenben akkora a családi idill, hogy már csak a pink vattacukorfelhők meg az udvarukon legelésző csillámpónik hiányoznak. Norbinak majd’ kidülled a szeme az erőlködéstől, hogy előnyös képet alakítson ki magáról. Nem hallunk tőle óvatlan önkritikus megjegyzéseket, de a környezete is úgy beszél róla, mintha ő lenne a szegények, az idősek, az éhezők, a cukorbetegek, a laktózérzékenyek, a kivert kisállatok és egész Brazília védőszentje.

Visszafordíthatatlan agyzsugort okoz, ahogy a szerves díszletként használt, a feledés megnyugtató homályából ádázul előráncigált Győzike tűzeszű testvérével, „Zsótikával” meg a bamba kutyájával Rex felügyelőset játszik egy árokparti focipályán. Talán teljes szabad kezet adtak a drámai képességeiről hírhedt roma szófoshowmannek, vagy titokban a konkurens csatornának dolgozó Fekete Pákó írja a jeleneteit?

Édes élet, TV2

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!