Távkapcsoló: Szürreális macsómennyország - Válótársak, RTL Klub

 
Válótársak, RTL Klub

A válás valójában oltári kanbuli: végre lehet sörözni a haverokkal, megdöngetni az összes csajt, és néha visszafogottan rimánkodni a feleségnél, hogy fogadjon vissza – legalábbis az RTL Klub új saját gyártású sorozata szerint. Persze minden épkézláb férfi menekülne is az olyan feleségektől, mint amilyen „azonnal gyere haza, peteérésem van!” Szonja (Földes Eszter), vagy „ne érj hozzám, kikészít a létezésed” Tamara (Balsai Móni). Egyedül Zsófi (Gubás Gabi) egyszerre jó fej és dögös is, őt meg világraszóló ribikkel csalja a férje, Bálint (Stohl András). Míg Joci (Lengyel Tamás) egyelőre csak mutatós biodíszlet, Dávidban (Scherer Péter) látnánk egyedül igyekezetet, hogy működtessen egy (amúgy már döglött) házasságot. Egészen addig, míg a feleségének azt nem üvölti: „Az a te bajod, hogy kurvára el vagy kényeztetve!”

Igen, káromkodnak, pucérkodnak, visszatérő poén a félreértett hangos nyögdécselés, és eddig minden részre jutott brutális berúgás és vadállatias szexjelenet, alávetett nővel. Az álprüdéria mellőzése üdítő, de ettől még nem szórakoztató a sorozat. Szépen filmezték, a belső terek menő lakberendezők referenciamunkái lehetnének, ám épp ezért beállítottnak és sterilnek hatnak, nem tudják hitelessé tenni az amúgy is szürreális macsómennyországot.

A sorozatokat általában nők nézik, ezt ráadásul nő is írta, az Álomesküvő és a Dominónap műsorvezetőjeként megismert Linda de Mol. Én mégsem találtam benne élvezetet, sem egyetlen párost, akiknek drukkolhatnék. Férfiakra és nőkre nézve is bántó és kínosan sekélyes, mint egy fordított Szex és New York, de innen legalább nem bukhatnak taigetoszi mélységekbe.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!