Ég, föld, férfi, nő, M1 - A címe átgondolatlansága – talán a nőt illene elébb, vagy az égre rímeltetve, s a férfi és a föld tartozna inkább össze – ellenére a műsor tüneményes úti film egy francia vígjáték bájával, művészi felvételeivel és romantikus dallamvilágával. Két roppant szimpatikus fiatal, Weisz Fanni és Nagy Sándor sárkányt ereget, stoppol, korongozik, tökmagolajat készít, az ország legszebb helyein kalandozik – papucsban és tornacipőben.

 
Ég,föld,férfi,nő - Forrás: Stratcom

A siket szépségkirálynő és a rutinos műsorvezető nem flörtöl, mégis elragadó kémia működik köztük. Nagy Sanyi egyszerre baráti gyöngédséggel-gondossággal, és egy tapasztalt, érett férfi atyai bizalmasságával „mutatja meg a világot” a mindenre nagy szemekkel rácsodálkozó Fanninak.

Fanni siketsége teljesen természetesen, nem erőltetett tolerancialeckeként jelenik meg a sorozatban, emellett dramaturgiai erővel is bír, mivel a hallás érzéke nélkül az összes többi érzékszervével kell befogadnia és átélnie mindent. Emiatt magától értetődően manuálisabb, fizikálisabb minden ismerkedés és tapasztalás, amiben Sanyi is lelkesen részt vesz.

Bár két rendező jegyzi a sorozatot, Mátyássy Áron (Utolsó idők, Berosált a rezesbanda) és Lőrinczy Zoltán (Szabadlábon Erdélyben), a főszerkesztő Borbás Marcsi. Sajnos itt is visszaköszön a Gasztroangyalban és az Életművészben szokásos művi spontaneitás – az utcán szembejövő nénike épp egy két lábon járó gombahatározó, aki el is viszi őket gombászni, az erdőben kirándulva pedig véletlenül összefutnak a helyi erdésszel, aki a teljes faállományról leadja a kötelező infókat. Sokkal szerethetőbb lenne a műsor, ha kihagynák ezeket a béndzsa, megrendezett jeleneteket. Kaland és élmény akadna enélkül is épp elég, tudja ezt mindenki, aki valaha is nekivágott tornacipőben az országnak.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!