Dúskáltunk a héten a médiatörténeti eseményekben. Először vitték el a Maradj talpon! főnyereményét. A Médiatanács 7,5 millió forintra büntette a TV2-t a Mokka brutális riportja, az ezt követő, gyermekeket alázó stúdióbeszélgetés, és alapvetően rossz korhatár-besorolás miatt.

 

A Jóban Rosszban Szabó Zsófijának felhasználták erotikus fotóját egy erotikus álláshirdetéshez – pedig mennyivel hatásosabb lett volna így CNC-esztergályosokat toborozni. Ugyan már hírértékkel sem bír, de ismét nehéz lesz jó Fábry Show-t összevágni abból, ami a műsor felvételén történt. És végre vége minden idők legérdektelenebb ValóVilágának.

VV Attila, mint jó kapitány, utolsóként hagyta el a villát – ahogy Balázs fogalmazott –, de előtte még elérzékenyülve, félig sokkos állapotban becézgette „szerelmét”. Csaknem felülmúlta Alekosz búcsúmonológját az ágyához, amely valamiért mégis csak „oly sok örömet adott”. Majd bőségesen lefújták őt és játékostársait is szárazjéggel, nehogy a luxuskaranténból kijusson valamiféle fertőző, lassú és visszafordíthatatlan agysorvadást okozó baktérium a világba. Az RTL Klub a nézők kezét nem engedte el, rögtön két új vetélkedőt is indított, melyek közül a Sebestyén Balázs vezette Egy perc és nyersz! második adása már az év eddigi legnézettebb műsora volt.

Mindig is imádtam hátrakulcsolt kézzel, vízzel teli lavórból almát enni a házibulikban és az iskolai ügyességi versenyeken.

Bár a természet nem halmozott el olyan készségekkel, mint a célzás, labdaérzék, kézügyesség, vagy az egyensúly, a lelkesedés és a győzni akarás máig csaknem akkora bennem, mint a tornászlányban, aki a Los Angeles-i olimpián szakadt bokaszalaggal is megcsinálta az utolsó, aranyérmet érő ugrást. Csak a biztatás kellett neki, amit Károlyi Bélától, az amerikai válogatott magyar származású edzőjétől meg is kapott: „You can do it!”, vagyis meg tudod csinálni. A híres mondást később az edző engedélyével Bill Clinton használta első győztes kampányában, de számtalanszor hallhattuk Balázstól is a játék során.

Hatalmas dicsőség lehet jól válaszolni arra a kérdésre, hány hangjegy van Beethoven 6. szimfóniájában, vagy mennyi tíz huszadik hatványa. Az viszont demokratikusabb kihívás, hogy ki tud egymásra rakni öt almát vagy három golflabdát. Láttuk, micsoda dráma lehet abból is, ha valakinek felülről lefelé váltott kézzel kell átpakolni 30 egymásba rakott műanyag poharat.

Odanézni sem bírtam, annyira drukkoltam az elsőként kiesett Istvánnak. Vele együtt én is elpityeredtem, hiszen egy családi vaká­ció­­ra valót szeretett volna nyerni. Bár Balázs – akárcsak Károlyi edző –, őrületesen tudja motiválni a versenyzőket, vigasztalásban csapnivaló. Nem hiszem, hogy nincs benne együttérzés, de Istvánnak azt mondta: „van szíved, és ez a legtöbb. Majd elmentek nyaralni a családdal egy hónap múlva. Vagy egy év múlva.”

Egy perc és nyersz!, RTL Klub

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!