Mutasd a konyhádat, és megmondom, ki vagy! A héten – bár eltérő műsorokban – Hegyi Barbara és Hajdú-Sarka Kata is a beengedte a nézőket az otthonába, és elárulta, milyen háziasszony.

Hegyi Barbara hétről hétre megteszi ezt új főzőműsorában, melyet valószínűleg a Nigella konyhájáról koppintottak. Noha nem profi szakács, ügyesen, könnyeden, rutinosan mozog a konyhában. Ráadásul ő a legszexisebb hangú magyar színésznő, így még csak szopogatnia sem kell az ujját, mint a „házi istennőnek”, és a receptjei csak úgy sercegnek a nőies csáberőtől. Fura, hogy felbontatlanul veszi elő a porcukros dobozt, a mézes csuprot és meganynyi hozzávalót, de talán csak a műsor kedvéért stafírozták ki újra a konyháját. Ellenben gyakorlottan melegíti elő a tányérokat vacsora előtt, ahogy Hajdú- Sarka Kata is ügyes kézzel nyitogatja az osztrigákat, mint minden rendes magyar háziasszony.

Mindkettőjüknek akadt segítsége is, Zoránnénak a házi tinédzserek – ahogy ő hívja a lányait. Hajdúné csemetéi azonban még a gyermekmunkához is túl fiatalok, aligha lehetne őket befogni zöldségpucolásra. Mások talán a nagymamával próbálkoznának, ő azonban stílusosan egy profi szakácsot kért fel asszisztenciára, aki hét közben főz rájuk. Bár ezt kevesen engedhetik meg maguknak, abban nincs semmi ördögtől való, hogy egy elfoglalt, dolgozó nő nem ér rá minden nap a konyhában kubikolni. Épp elég, ha hétvégén, vagy a különleges alkalmakkor kitesz magáért, hiszen minden háziasszony vágya, hogy lenyűgözze a vendégeit.

Bár Hegyiéknél „ősi családi recept” a George-féle fahéjas-juharszirupos bundáskenyér tabascóval és baconnel, valószínű ők sem ezt eszik minden vasárnap. A borban párolt „részeg csirkéről” viszont már el tudjuk képzelni, hogy gyakran felkerül az asztalukra. Mikor elkészül a vacsora, megjelenik „a papa”, azaz Zorán, és végignézzük, ahogy a család együtt elkölti az estebédjét. Az otthonos hangulat ettől még kissé mű, és a lányai sem olyan lazák, mint Nigella kamerák előtt felnőtt gyerekei, de a színésznő valószínűleg épp így sürgölődik a konyhában a hétköznapokon is, legfeljebb nem sminkeli ki magát a főzéshez.

Hajdú-Sarka Kata a Hal a tortán díszes társulatát látta egy estére vendégül. A vendégek és a műsor házigazdája, a „gasztrokobic” Sági Szilárd végig cinkelték őt, hogy biztos nem is főzött. Pedig a kamerák előtt megmutatta, hogy menne ez neki – míg a korábbi adásokban láttunk már olyat is, hogy valaki nem tudta megkülönböztetni a tepsit a serpenyőtől. Ráadásul igazságtalan és álszent dolog ezen lovagolni egy olyan műsorban, melynek fénypontja, hogy a házigazda megmutatja az ágyát meg a fürdőszobáját.

A vacsoráját azért felfalták, de hogy ruhástól, cipővel beleüljenek még a pezsgőfürdőjébe is, az már az Éden Hotel ifjú bulihuligánjainak is szép feladat lett volna. Ugyan elsőre udvariatlanságnak tűnt, hogy a háziasszony kinyomtatott házirenddel fogadta a vendégeket, de amilyen pusztítást azok végeztek a lakásában, fakanál helyett már inkább ostor kellett volna a kezébe.

Abraka Babra, TV2 / Hal A Tortán, SuperTV2

Címkék: kritika, távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!