A sztárpárosok összeálltak, mint két kicsi legó, hogy össztánc, jégrevü, dzsungeltúra és vacsorafőzés után most épp karaokéval szórakoztassák a nézőket. Elvileg minden versenyző mellé adtak egy profi énekest, ám nem minden párosnál derült ki, melyikük is ez.

 

Nagy boldogságomra több régi megasztáros is színpadra jutott, így is méltatlanul keveset látjuk őket. Jó zenés szórakoztató műsor alig akad, a tehetségkutatók befáradtak, a Csináljuk a fesztivált! pedig már az MTV retrokönyvtárában pihen. Pedig Tóth Veráék simán szumózhatnak az ősprofi Szekeres Adriennel, Zoltán Erikával, Falusi Mariannal.

Az első adás a méretes bakik és Fluor Tomi emberiség elleni merénylete, a Mizu dacára is jobban tetszett. Talán az újdonság varázsa miatt, de a lelkesedés is repítette a műsort. Majka izgulása elsőre még szimpatikus volt, most már idegesített, hogy úgy rázza a mikrofont, mint a higanyos hőmérőt. Claudiával visszafogottan cikizték egymást, de igazán ütős poénokra most nem futotta tőlük. Claudia is csak erőltetetten ismételgette, „a többiek is felköthetik a bugyingót”.

Lassan megértem, hogy SP-t a műsor leghervadtabb produkciói és látványelem partnernője ellenére folyton tovább szavazza a közönség. Iszak Eszter jól járt, nem csak mert SP verhetetlen az érzéki közelhajolásban. A tinik továbbjuttatják az atlétatrikós antiizomhőst, aki inkább karizmára gyúr, de nem tetszik, hogy Majka ezen élcelődik. A célt elérték, megszólították a fiatal női nézőket, akik nem Árpa Attila mellszőrzetére gerjednek, ne nézzék hát az sms-ló fogát.

Bereczki Zoltán és Peller Mariann, Caramel és Trokán Nóra ellenben kitűnő show-elemek, lehet rájuk műsort építeni egészen a döntőig. Falusi Mariann és Árpa Attila különös duója pedig a legnagyobb buli. Még Tillát és Tóth Gabit is lenyomják vagányságban és rock and roll fílingben. Míg a többiek azt mutatták magukról, amit eddig is tudtunk, Tilla bohóckodott, Hajdú arcoskodott, Árpa szó szerint kivetkőzött magából, s ezzel nagyot nőtt a szememben. Tóth Vera és a munkavédelmi szemüveges Rákóczi Ferenc is ügyes, kiegyensúlyozott páros, bár Claudia ezt érdekesen fogalmazta meg: „Vera, te tartottad ezt a magas embert magad alatt”.

Ganxsta Zolee és Orosz Barbara duplán hendikepes duó, ahogy Kasza Tibi mondta, vak vezet világtalant hangulatúak a produkcióik. Ehhez képest Gianniék kiesése váratlan fordulat volt, mint az olasz–magyar határ létrejötte, ahol Gianni énektudását hagyta Dobrády Ákos szerint. A zsűri hölgytagja, Kordáné Klárika Lakat T. Károlyosan smúzol a versenyzőknek, de már azon poénkodni is szánalmas, hogy mindenkit összeboronál, mint tante Jente a Hegedűs a háztetőnben. A harmadik zsűritag, Kasza Tibi amilyen ellengyógyszerész, annyira jól is érti a szerepét. Csípős beszólásain lehet kuncogni, szóvá tette például Árpa Attila mellszőrzetét is, melytől eltekinteni aligha lehetett. Azon is gurultam, ahogy Rákóczi Ferencet szappanozta, amiért bidére magyarította Jacko „Beat it” című slágerét.

Hajdú Péternek viszont nem képzeltem ekkora rajongótábort. Biztos nem azok a mozgássérültek szavaznak rá, akiknek rendszeresen a helyére parkol. Az még nem is zavarna, hogy hangjával üveget lehet vágni, a mozgása egy gólemé, és olyan átéléssel szerepel, mintha epeműtéten lenne. Rajta kívül is vannak bénázók, csakhogy senkinek nem ekkora az arca. Se vele, se rajta nem szórakozom. Talán egy titkos terv része, hogy a zsűri addig nyomja előre, míg mindenki leszerepelt a Frizbiben?

 

Nagy Duett, TV2

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!