Drasztikusan csökkentik Kínában a valóságshow-k számát. A káros tartalmú műsorok helyett az erkölcsösségre kell majd helyezni a hangsúlyt, miután egy párkereső műsort az ítészek túlzottan vulgárisnak és anyagiasnak ítéltek. De mit szóltak volna a kínaiak ezekhez a műsorokhoz?

Randizz pucéran! Az erkölcsösség nevében még az amerikaiak is felháborodtak ezen a realityn, ami épp azt adta, amit ígért: fiatalok mentek el randizni egy ismeretlennel – ruha nélkül.

Nyereményeken élni. 1998-ban olyan reality indult Japánban, melynek főszereplője kizárólag újságok és magazinok nyereményjátékain megnyert dolgokból élhetett. Sem ruhát, sem élelmet, sem semmi mást nem kapott a kezdetekkor. Egy hét után nyerte az első adag ételét. A műsor hatalmas siker volt.

Ki az apád? Hat részt élt meg mindösszesen az a 2005-ben indult reality, ahol egy örökbe fogadott lány feladata az volt, hogy 25 lehetséges apa közt találja meg vér szerinti szülőjét. 100 ezer dollárt (és egy apát) kapott volna, de a nézők botrányosnak találták, így ment a levesbe.

Menj vissza oda, ahonnan jöttél! Az ausztrálok népnevelő célzattal hat versenyzőt vittek végig egy szíriai menekült útján, otthonától egészen az ausztrál menekülttáborig. A versenyzők akkor kezdték komolyan venni a feladatot, amikor egy olyan szír falu határában álltak meg, amelyet az ISIS épp ostromolt. Így feltehetően ők az első valóságshow-hősök, akiket terroristák próbáltak kilőni.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!