Stílusosan kezdett az orosz nyelvű híradó az M1-en, Orbán Viktorral, ki mással? Egy igazi vezető erős kézzel irányított országában hogyan is lehetne ez másként…

 
Orbán Viktorral kezdett az orosz nyelvű híradó az M1-en

Hogy pontosan kinek szól az ötpercnyi felsorolás hazánk mindennapjairól, nehéz eldönteni, mert olyannyira túlsúlyban van minden másodpercében a kormányközeliség, hogy egy elfogulatlan néző talán még azt képzelné, nálunk nem áll másból a nap, mint abból, hogy a miniszterelnök keménykedik, a menekültek jönnek, és az utolsó egy percben elbúcsúztatjuk Gereben Ágnest, akit Varga Mihály és Semjén Zsolt méltat (ez volt egyébként a hétfői adás második leghosszabb híre).

A második adás csalódás volt, abból a szempontból, hogy a Nagy Röszkei Zavargás képeivel indult, és bár tartotta a migránstémát, a miniszterelnököt méltatlanul mellőzték. Helyette volt egy kicsit összeboruló Jobbik és LMP, némi szó a kvótarendszerről és a horvát káoszról, a végére pedig egy örömteli hír: a migránskrízis nem befolyásolja hazánk turisztikai értékét.

Aztán a harmadik napon (lehet, szóltak, hogy több Orbán kell) az ötperces adásnak pont a fele a miniszterelnökkel telt, aztán (mint egy jó teleregényben) jött egy kicsi a Nagy Röszkeiből meg a végére a Horvát Határkáosz. Így három nap után, úgy tűnik, nálunk tényleg semmi másról nem szól az élet, mint Orbánról, ahogy harcol-küzd a minket lerohanó menekültek és Brüsszel ellen, egyszerre. Bezzeg az angol nyelvű híradó: ott szerdán keménykedhetett kicsit Szijjártó Péter is, meg néhány szó esett olyan különutas témákról is, mint a Kutatók Éjszakája.

Továbbra is kérdés, kinek is szól ez az elfogulatlansággal nem vádolható híradó – egy biztos: az olyan megveszekedett russzisták, mint én, örülnek neki, mert új szavakat, kifejezéseket tanulhatnak. Ezenkívül legfeljebb arra lehet jó, hogy a Himnusz előtt bebólintó tévénézőkre ráhozza a frászt: bizony, az oroszok már nem is a spájzban, annál jóval közelebb vannak.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!