Balatoni nyár, Duna Tv, augusztus 3.

 
Balatoni nyár - Duna TV

„A tengelic nem a tengerimalac rövidítése” – magyarázza Vida Péter, mire az ABBA-kezeslábasba öltöztetett Rátonyi Hajnalka kuncog a faarccal előadott poénon, majd ő is rátesz egy lapáttal, hogy Gém Zoltán dalai „nem mind G-mollban, hanem Gém allban” lesznek a műsorban, amin Vida viszontkuncog. Vajon az agyzsibbasztó szóviccelés az egyetlen módja, hogy el lehessen viselni a rájuk mért témákat, a hímzőkörtől a borecetkészítésen át a karikás szemű musicalsztárokig?

 „Méltó és igényes riói hip-hop himnusza” miatt még Denist is meghívták a szerkesztők a kétszáz kortárs köcsöggel (színes üvegedénnyel) és egy háremnyi díszpárnával dekorált kerti (tóparti) ülőgarnitúra-stúdióba. „Sok víz lefolyt a Balatonon éppen nem, mert az álló” – kommentálja saját agyrémét Vida. Bereczki Zoltánt sem az önálló gondolataiért lehet szeretni, mikor azt meséli, hogy most az új bemutatója tölti ki „a fejében lévő szakmai űrt”, ezért „nagyon kell kapaszkodni”. Borzalmasan keverték a playbackhez a dalát, mintha magnó nyúzná a kazettát, még a balatoni ebihalaknak is fájhatott.

A szponzori nyereményjáték díjainak maratoni felsorolása alatt már kiéhezetten várhatja a néző a kis színes helyi riportokat, melyekből kiderül az is, hogy a paloznaki biciklimegállóban van telefontöltő.

A műsorvezetők gyermeki rajongással veszik körbe a jégszoborkészítőt, miközben a gondos, lila-sárga feliratozásból megtudjuk, hogy „a jeget kezdetben jégveremben tárolták, de később jégszobrokat is készítettek belőle”. „Van a megecetesedett bor és van a borecet” – magyarázza az újabb szakértő. A köztévé megmaradt nézői nem panaszkodhatnak, hogy nem elég színes és ismeretekben gazdag a nyári reggeli tévéműsoruk. Ha Bear Grylls egyszer a Balatonnál nyaralna, ebből nyugodtan felkészülhetne a testi-szellemi túléléshez.

"A köztévé megmaradt
nézői nem
panaszkodhatnak"

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!