„Júúj, kicsi bocik! Júúj, kismalac! De cuki!” – csapkodták a tenyerüket az legújabb párkereső „valóságshow”-ban a lányok, akik a négy jó kiállású, jómódú, de magányos gazda szívét próbálják meghódítani. Aztán mindjárt sokkot is kaptak, mikor az anyakoca megtámadta és jól meg is harapta a gazdát. Még nem láttak ilyet közelről. Se gazdát, se kocát.

Attól féltem, szegény becsületes vidéki gazdálkodókra ráuszítják ugyanazokat a műkörmös, ocelotmintás kombinéban feszülő, lepketetkós, szétbronzolt nőstényeket, mint akiket Alekoszra, Benkő Dánielre és Delhussa Gjonra is. Akadt pár határeset, de többnyire természetes kinézetű nők jelentkeztek. Közülük a gazdák a roppant autentikus „rapidrandin” választottak ki hármat, akiket meghívtak a tanyájukra is. A műsorvezető Lilu rendületlenül mantrázta, „biztos vagyok benne, hogy megismered az igazit”. „Igen, többet is” – szólta el magát az egyik gazda.

A műsor olyan idillikus képet fest a vidékről, mintha a Vidékfejlesztési Minisztérium fizetett hirdetését néznék. Már mézet könnyezik a néző az olyan bukolikus átkötő szövegektől, mint hogy „a kora esti szellő sem engedte, hogy a nyári nap tikkasztó kánikulává érlelje a rendkívüli meleget”. Aztán a ménest hajtva belovagol egy délceg magyar legény – no, nem ám lajbiban, hanem szexi atlétában. Mindent elkövettek, hogy hangsúlyozzák a gazdák klasszikus férfiasságát, hagyományos értékrendjét (és kiemelkedő életszínvonalát), amelyek meg is tették a hatást a lányokra. Csak így áradoztak a gazdákról: „egyszerű vagy, a szó legjobb értelmében!”

A mosolygós, szerény András nekem is megtetszett, aztán gyorsan átgondoltam az életem, mikor lakodalmas lambadára forgatta a lányokat. Tomi, a 32 éves „sármos sertéstenyésztő” édesanyja már akkor elpityeredett, mikor az első lány megérkezett. Vajon örömében vagy bánatában? Aztán a mama pici fiának tűnő férfi már az első randin az egyik lány combját simogatta, elvégre szereti a „husikát”. A morózusabb Szilveszter már második nap hatkor kiverte a lányokat az ágyból, megtiltotta nekik a sminkelést. „Hozol egy vasvillát?” – kérte az egyik lányt. „Az melyik?” – csodálkozott a szőkeség. „Az a villaformájú” – bökte oda a gazda. Ha mókás életet szeretne, feltétlenül őt válassza feleségének. Irigylésre méltóan vidám perceket okozhat, ha a gazdaasszony azt hiszi, a ló azért „nyürít”, mert „fésülés” közben „meghúzta a haját”.

(Házasodna a gazda, RTL Klub, szerdánként)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!