Noha elmúlt 43 éves, Bridget Jones még mindig szerethetően tökéletlen, csetlik-botlik, bármikor kimondja a legelső dolgot, ami eszébe jut, és könyörtelenül szarkasztikusan beszél magához.

 
Bridget Jones babát vár - Forrás: UIP Dunafilm

Csak a cigi nem lóg a szájából, de a borospohár, a pizsamagatya és az All By Myself továbbra is alapfelszerelés. Na de hová tűnt Mr. Darcy? És a boldog párkapcsolatról szőtt álmok? Kicsit összeszorulhat a szívünk, mert a happy end karnyújtásnyiról hirtelen kozmikus távolságba került, de ettől csak még igazabb, átélhetőbb a szingliség keserédes magánya.

Megérte 12 évet(!) várni a folytatásra, az első rész mókás ámokfutását egy az egyben felidéző, fanyarul édes, ízig-vérig brit romkomot kaptunk, melyből csak a Hugh Grant alakította Daniel „szoknya tán beteg?” Cleaver hiányzik. Helyére a (nem is olyan) csélcsap csábító szerepébe a Grace klinika szívtiprója, Patrick Dempsey ugrott be, miközben nem szabad leírnunk a még mindig kicsit lassan kapcsoló Mark Darcyt (Colin Firth) sem.

Ha már a nagy szerelem nem kopogtat, Bridget beleveti magát egy futókalandba a szexis számítógépzsenivel, csakhogy a táska aljából előbányászott környezettudatos, lebomló óvszernek köszönhetően teherbe esik, és egy másik „delfines kotonnak” hála az apa személye is kérdéses.

A komikusan kínos alaphelyzet persze ontja a poénokat, de Bridget Jones legfőbb bája most is a belső monologizálás, ahogyan az élet nehézségeit rendíthetetlen derűvel és gyilkos öniróniával kommentálja. Emma Thompson a nőgyógyásza szerepében fergeteges, akárcsak a két apajelölt rivalizálása, de a sok kacagás mellett kicsordulhat a könnyünk az első részből bevágott pillanatokon nosztalgiázva, és a túlcsordulóan romantikus finálén is, mely vigaszt ígér minden most is szinglinek, akik még a saját Mr. Darcyjukra várnak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!