Bámulatosan közel kerültünk ahhoz, hogy a legközelebbi valóságshow-jában már értelmi fogyatékosok szellemi vetélkedőjével vagy gerincbénultak futóversenyével szórakoztasson bennünket az RTL Klub. A Farm egyes játékosain sem ízléses már nevetni, de szánni sem lehet őket, hiszen maguktól jelentkeztek a 20 milliós főnyereményért, melyért kivételesen meg is kellene dolgozni, nem csak pár hétig kibírni a dézsában fürdést és a wifi hiányát.

 
Az igazi gazdák zokogva foghatják a fejüket - Farm, RTL Klub

A hobbibiológus Márk rácsodálkozik a kecskére, hogyan lát előre, ha mindkét szeme oldalra néz, Dani „felrakja” az utolsó kenetet a csirkére, mielőtt levágnák, Norbi szavaival „létszükségleti életontás” címén. Míg ők ártalmatlan félanalfabéták, Attila igazi pöceszájú főgyökér, aki mellett világít a trágyadomb. Minden második szavát kisípolják, kivéve azt, amikor kutyának, tehénnek vagy majomnak „becézi” női játékostársait.

Bárkinek hasznára válik, ha megtanul zöldséget termeszteni és állatot tenyészteni, ha netán egyszer kitörne a világvége, de a társaság egy része az Éden Hotelben érzi magát, és inkább visszafekszik hortyogni, míg a többiek ellátják az állatokat. Akadnak menthetetlenül ügyefogyottak, akik számára az ásó vagy a fejsze megfogása is súlyos életveszélyt jelent, de többen kihívásokkal küzdenek egy szög beverésénél is. Favágást és szántást nézni a tévében eleve nem túl szórakoztató (kivéve talán az igazi gazdáknak, akik meg zokogva foghatják a fejüket), az égbekiáltó emberi ostobaságon pedig kárörömből sem lehet sokáig röhögni anélkül, hogy minket is meg ne fertőzne a vírusos agysorvadás. Ha nem egymást ekéznék a játékosok, nem is lenne miből műsort vágni, és mindenki mehetne vissza a balettbe ugrálni, élükön a műsorvezető bajai műköröm- és tévéskarrier-építő VV Anikóval, aki a Tejúton innen minden bizonnyal az egyetlen lelkes nézője a tanyasi IQ-horrornak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!